Većina slučajeva mladi u dvadesetim godinama

Broj zaraženih korona virusom nastavlja da raste u Tokiju tri nedelje uoči početka Olimpijskih igara, a potvrđeno je 716 novih slučajeva.

Gradski zvaničnik rekao je da broj novoobolelih neprestano raste i da su većina slučajeva mladi u dvadesetim godinama, prenela je danas državna televizija NHK. Danas su potvrđena 182 slučaja više nego pre nedelju dana.

Tokio i druge regije formalno su okončale vanredno stanje 20. juna, ali vanredno stanje u praksi zapravo ostaje na snazi do 11. jula. Olimpijske igre biće održane od 23. jula do 8. avgusta uz raširenu zabrinutost o tome hoće li se zbog tog događaja koronavirus masovno raširiti.

Većina Japanaca protivi se održavanju Olimpijade u trenutnoj situaciji. Japanska vlada, lokalni organizatori i Međunarodni olimpijski komitet obećali su, međutim, da će se OI održati u sigurnim uslovima.

Olimpijadu će moći da prati do 10.000 navijača, ali još nije isključeno da će se Igre ipak održati iza zatvorenih vrata borilišta. Stranim navijačima nije dozvoljen ulazak na Igre.

pročitajte još

Papa Franja operisan

Autor: redportal.rs

#Japan

#Olimijske igre

#Tokio

#koronavirus