Najveći broj smrtnih slučajeva se beleži u Brazilu i Indiji

Prema podacima agencije Rojters, broj umrlih od koronavirusa prešao je broj 3.000.000 i ovaj broj predstavlja ozbiljan izazov imunizaciji koja se sprovodi na globalnom nivou.

Broj smrtnih slučajeva je u naročitom porastu u Brazilu i Indiji. Lekari u najvećoj meri za povećanje broja preminulih i zaraženih krive zaraznije sojeve koji svoje vode iz Velike Britanije i Južne Afrike.

Kako javlja agencija Rojters, za 2 miliona smrtnih ishoda nakon zaražavanja koronavirusom bilo je potrebno više od godinu dana, dok je sledećih 1.000.000 umrlo u roku od tri meseca.

Brazil je trenutno globalni lider kada je u pitanju dnevni prosek smrtnih slučajeva. Iz najveće države Južne Amerike dolazi svaki četvrti preminuli od koronavirusa u svetu.

Indija je prijavila rekordni porast broja zaraženih u ponedeljak i postala je tek druga država u svetu (pored SAD) koja je u jednom danu registrovala više od 100.000 zaraženih.

U Evropi je do sada zabeležen najveći broj preminulih i on sad iznosi oko 1.100.000 ljudi. Gotovo 60% preminulih od korone u Evropi dolazi iz Velike Britanije, Rusije, Francuske, Italije i Nemačke.

Autor: redportal.rs

#Vakcina

#broj preminulih

#covid

#korona