Protesti zbog novih, strožih antipandemijskih mera izbili su širom Italije

Napeto veče u Italiji zbog novih, strožih antipandemijskih mera. Širom Italije izbili su protesti, a nasilje tokom protesta je zabeleženo u Milanu i Torinu.

IZVOR: TW / @RadioSavana

Mnoge luksuzne radnje u centru Torina, poput Gučijeve, su rasturene i opljačkane. Policija je demonstrante rasterivala suzavcem.

U Milanu, gradu koji je najteže bio pogođen pandemijom u Italiji, su takođe zabeleženi sukobi demonstranata sa policijom, a uhapšeno je 28 osoba.

IZVOR: TW / @RadioSavana

"Sloboda, sloboda, sloboda", uzvikivali su demonstranti dok su se sukobljavali sa policijom.

Pojedini demonstranti su na policiju bacali petarde i boce, a u Milanu su bacali molotovljeve koktele i blokirali saobraćaj. Situacija je napeta i u Torinu, gde su demonstranti bacali dimne bombe, a povređen je jedan fotograf.

Podsećamo italijanska vlada je skratila radno vreme ugostiteljskih objekata do 18h, zatvorila javne bazene, teretane i bioskope u pokušaju da uspori udar drugog talasa infekcije koja se već ubrzano širi po zemlji.

Većina regija, uključući i Lombardiju i Pijemont, takođe su uvele i noćni policijski čas. Vlasnici malih preduzeća, pogođenih u martu i aprilu, kažu da će zbog ovih novih restrikcija bankrotirati.

IZVOR: TW / @RadioSavana

Autor: redportal.rs

#Italija

#Milano

#Portesti

#Torino

#korona

#koronavirus