Nova Dačia Sandero automobil godine 2021. i gradski automobil godine 2021.

Francuski automobilistički časopis L’Argus proglasio je novu Dačiju Sandero automobilom godine 2021. i gradskim automobilom godine 2021.

Sandero, najprodavaniji automobil marke Dačija, pametan je izbor s najboljim odnosom cene i kvaliteta, prenosi automania.hr

Žiri novinara iz različitih medija (uključujući La Tribune, Le Monde, L’Équipe, RTL, La Voix du Nord i druge) proglasio ga je pobednikom u konkurenciji od 32 modela. S prodajom od gotovo 2,3 miliona primeraka, od čega trećina prodaje otpada na Francusku. Sandero još od predstavljanja 2008. godine uživa status prvog izbora privatnih kupaca u Francuskoj i ostatku Evrope.

Novi Sandero jednako je pristupačan kao i njegovi prethodnici, iako je odvažniji, savremeniji i bitno osvežen novim dizajnom, novom opremom i najnovijom generacijom LPG motora ECO-G i benzinskih motora koji povećavaju učinkovitost i smanjuju potrošnju goriva. Upotrebom platforme CMF-B povećan je prostor u unutrašnjost, opšti dojam kvalitete iznutra i izvana, udobnost i vozački užitak.

Osim naslova automobil godine 2021. koji dodeljuje časopis L’Argus, Sandero je u prošlosti osvojio i druge evropske nagrade, uključujući naslov britanskog automobila godine po izboru časopisa Whatcar, nagradu Good Deal na dodeli automobilističkih nagrada Automobile Awards u Francuskoj i naslov Automobila godine u Rumuniji.

"Upravo predstavljeni novi Sandero nastavlja priču o uspehu svojih prethodnika koji su prodani u gotovo 2,3 miliona primeraka s ciljem da i u narednim godinama održi status najprodavanijeg vozila za privatne kupce u Francuskoj i Evropi. Kao prvo Dačijino vozilo konstruisano na Alijansinoj modularnoj platformi CMF-B, ali i dalje verno Dačijinom duhu, novi Sandero više više nego ikad odgovara na zahteve promišljenih kupaca. Naslov automobila godine priznanje je za naš trud i poticaj da nastavimo stvarati privlačna, moderna i pre svega pristupačna vozila. Novi Sandero savršen je primer toga.”, reko je Denis Le Vot, glavni direktor marke Dačija.

Autor: redporal.rs

#Dačija

#Sandero

#automobil