Izgradnja novog pančevačkog mosta kreće 2021. godine

Putarine na Balkanu inače važe za jedne od najskupljih u Evropi. Međutim, to je jedan od najboljih recepata za isplatu tih projekata. Prema najavama stručnjaka, samo auto-put Miloš Veliki će se za 10 godina korišćenja isplatiti samo od putarina.

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je danas da će predložiti da se poveća cena putarina za 5 ili 6 odsto. Drobnjak je gostujući na Prvoj rekao da pitanje eventualnog povećanja putarine nije za njega već pitanje za Vladu Srbije, koja o tome odlučuje.

Gradnja novog mosta na Dunavu, u okviru sektora C beogradske obilaznice, mogla bi da počne sledeće godine, rekao je danas vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Trenutno su u toku pregovori sa kineskom kompanijom sklapanje ugovora za sektor C (od Bubanj Potoka do Pančeva) koji treba da počne da se radi.

U samom regionu Srbija ima najjeftinije putarine (0,33 evra na 10 pređenih kilometara). Iznos putarine na 10 pređenih kilometara je značajno skuplji u BiH (Federacija 0,60 evra, Srpska 0,48), Hrvatskoj (0,64 evra), Severnoj Makedoniji (0,75 evra).

Autor: redportal.rs

#Putovanje

#Srbija

#autoput

#putarina

#putevi