Isfotošopirana fotografija postala viralna

Smrt Dijega Maradone šokirala je čitav svet. U 60. godini, legenda Argentine preminula je od srčanog udara. Maradonini navijači ostali su zatečeni gubitkom Božje ruke i celo fudbalsko bratstvo je oplakivalo gubitak legende. U emotivnom priznanju Maradoni, brazilska ikona Pele rekao je da je izgubio velikog prijatelja i nada se da će zajedno šutirati lopte na nebu.

- Izgubio sam velikog prijatelja, a svet je izgubio legendu. Ima još mnogo toga da se kaže, ali za sada neka Bog da snage članovima porodice. Jednog dana, nadam se da ćemo moći zajedno da igramo na nebu - napisao je Pele.

Međutim, na Tviteru se danas pojavila fotografija na kojoj se vidi Pele kako tuguje zbog gubitka svog prijatelja na Maradoninom grobu. Objava je odmah postala viralna. Mnogi su poverovali da je slika stvarna, pa su je svi delili.

IZVOR: TW / @BishanBedi

Ova slika je isfotošopirana, a revoltirani fanovi su pronašli odakle je preuzeta. Neko je umetnuo lice brazilskog fudbalera na originalnu fotografiju i dodao filter da bi se što bolje uklopila u prvobitnu. Ime Dijega Maradone takođe je umetnuto na nadgrobnu ploču kako bi se dodao dašak autentičnosti. Sve je to fotošopirano na takav način da bi bilo teško nazvati je lažnom.

Foto: International Business Times

Autor: redportal.rs

#Maradonin grob

#Pele i Maradona

#lažna fotografija

#pele