Oproštaj od tragično nastradalog deteta

Porodica tragično nastradalog dečaka Andreja Prenkljušaja (12) oprostila se od mališana koji je poginuo 4. januara u nesreći na Bulevaru Medijana, kada ga je audijem usmrtio Nemanja Stamenković (19) iz Beograda. Pored dečaka, život je izgubio i Dejan Ilić (48), takođe pešak.

- Nadali smo se da će naš Andrej, lep pametan, dobar odličan i vredan učenik imati svetlu budućnost. Voleo je društvo, kompjuter koji je savladao, te u mnogim takmičenjima bio pobednik i prvak. Sve to ulivalo je u nama nadu u njegovu dobru budućnost. Sve se promenilo u jednom tamnom času kada si izašao iz kuće i hodajući svojom stazom života, na trotoaru, put se prekinuo i promenio ti smer. Ne da se vratiš k nama, već da kreneš drugim putem prema večnosti. Neizreciva bol porodice, hiljadu nada koje danas pokopavamo, more tuge i suza, pokvareni planovi, izgubljena budućnost, osećamo samo svoju nemoć. Pokušavamo pronaći reči kojima ćemo izreći bol, ali ostajemo nemi, tvoj osmeh je otklanjao tugu u našim srcima za tvojim dragim tatom Vikijem za kojim si patio zajedno sa nama. Za koga si pitao ne htejući verovati da ga više nema, jer si ga jako voleo. I ostajemo nemi, nada su nam bili pogledi, premda tužni, kojima si smirivao naša srca i darivao ljubav. Dragi naš Andrej, ovde smo svi da kažemo Bogu hvala za tvoj život, premda kratak. Tebi želimo reći hvala za tvoju blizinu i ljubav koju si nam darivao svaki dan. Istina, od danas falićeš zauvek - navodi se u pismu porodice koju je pročitao sveštenik nakon opela.

Foto: Facebook.com

Dečak je išao da kupi punjač, a kako se nije dugo vraćao majka je krenula da ga traži. Njegov nestanak je kasnije prijavila i policiji. Do nesreće je došlo kada je vozilo audi beogradskih registarskih tablica kojim je upravljao 19-godišnji mladić, pokosilo dvoje pešaka. Prema izjavama očevidaca, audi se Bulevarom Medijana kretao iz pravca tržnog centra Stop šop kada je skrenuo sa kolovoza i pokosio pešake. Očevici kažu da je prizor bio stravičan da su pešaci od siline udarca preleteli preko ograde kraj puta.

Autor: redportal.rs

#Dečak

#Niš

#audi

#brza vožnja

#sahrana