Grad Beograd upozorava svoje građane

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za područje glavnog grada na veoma visoke temperature koje se očekuju od utorka do petka. Kako je najavljeno, u tom periodu temperature će biti znatno iznad proseka za ovo doba godine, a dostizaće čak od 37 do 40 stepeni.

Direktori gradskih preduzeća će zbog najavljenih natprosečnih temperatura postaviti cisterne sa pijaćom vodom na šest lokacija u Beogradu. Uz to, uvešće izmene u organizaciji rada, da bi radnici u toku najtoplijeg dela dana imali pauzu za osveženje.

Cisterne će biti postavljene 22, 23, 24. i 25. juna od 8 do 20 časova na Trgu republike – TC "Staklenac”, Beogradskom sajmu – smer ka Čukarici, kod Opštine Novi Beograd – kružni tok uz zgradu opštine, u Zemunu – okretnica javnog gradskog prevoza na kraju Ulice cara Dušana, na Zelenom vencu i kod Vukovog spomenika.

Pored toga, pranje ulica biće pomereno od sutra od do petka, kako bi se u najtoplijem delu dana ulice osvežavale radi ublažavanja efekata veoma visokih temperatura.

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i JKP "Zelenilo – Beograd" obaviće i detaljan pregled funkcionalnosti svih javnih česama na teritoriji Beograda zbog prognoziranih visokih temperatura.

Autor: mondo.rs

#40 stepeni

#Temperatura

#grad Beograd

#upozorenje