Kris Kolumbus potvrdio da je scenario spreman, ali da ne bi želeo da CGI oživljava stvorenja

Davne 1984. godine (koju je Orvel zamišljao drugačije) u bioskope je ušao neobičan film koji će dobiti kultni status među obožavaocima. Reč je, naravno, o Gremlinima (Gremlins), neobičnom dečijem filmu, koji je u isto vreme bio i horor i komedija.

Šest godina kasnije je snimljen i nastavak, koji je više bio parodija na svakakve filmove (uključujući i originalni film) čime je odstupio od posebne mešavine mračne atmosfere i smešnih situacija kojima je prvi film obilovao. Ideja o 3. delu cirkuliše godinama, međutim, za sada se nisu našli producenti koji bi se prihvatili zadatka da ožive mogvaje i gremline. Stvari će se izgleda, uskoro promeniti.

Scenarista prvog filma Kristofer Kolumbus još je pre 3 godine otkrio da ima spreman scenario za treći deo serijala, a budući da je on pisao prvi film, očekuje se da bi se nov film vratio korenima. Takođe, obožavaoci ovih stvorenja su odahnuli kad su čuli da on ne želi da se poznati likovi oživljavaju upotrebom kompjuterske animacije.

Već sam pričao o tome, radio bi ih sve na stari način, kao opipljive lutke. Koristili smo stopmoušn animaciju kad smo snimali prvi deo, ali ne bih koristio kompjutersku animaciju u trećem delu - rekao je on u izjavi za Kolajder (colider.com).

Kolumbus je dodao da je ponosan na scenario koji ima, ali da bi ljubiteljima Gizma možda bilo teško da ga čitaju. Da li to znači da će mala krznena loptica koju svi volimo biti ubijena, budući da je on izvor svih gremlina? Nadamo se da ćemo videti uskoro.

Autor: redportal.rs

#gremlini

#gremlini 3

#kristofer kolumbus