U sredu, 19. oktobra, od 18 sati u knjižari Delfi SKC

Pozivamo vas na promociju nove knjige dobitnika Nagrade Evropske unije za književnost Dejana Tiago-Stankovića Odakle sam bila, više nisam, koja će se održati u sredu, 19. oktobra, od 18 sati u knjižari Delfi SKC 📘📃.

O ovom intimnom romanu o Lisabonu, pored autora, govoriće i ambasadorka Republike Portugalije u Srbiji Viržinija Pina i urednik knjige Srđan Krstić.

Odakle sam bila, više nisam je mozaik-roman o Lisabonu. Od naslova pa do poslednje rečenice donosi izuzetnu atmosferu jednog posebnog grada koju stvaraju njegovi stanovnici, bilo da su rođeni tu, ili pridošli, a pripovedač se potrudio da vaš duh ostane bogatiji i srce radosnije kada zaklopite stranice ove izuzetne knjige 🧐.

Ispričaš jednu, drugu, treću, pa onda desetu priču, i taj broj počne sam od sebe da raste a priče se uklapaju, prožimaju, nekako postanu jedno, i ti vidiš da to više nisu samo priče. Tu je Lisabon, tvoj glavni junak, osunčan, lep, bogat ljudima i događajima, ugnezdio se pod plavetnilom neba koje je takvo samo nad njim. Tu je pripovedač, došao s ovih prostora u neki drugi, zapadni svet i gleda ga ovde rođenim, tamo otvorenim očima. Tu su mnogobrojni likovi, neki davnašnji, neki vrlo moderni, a svi posebni, oblikovani, živi na stranicama romana kao da sad sedite negde na lisabonskom uglu i ćaskate. I ti shvatiš da je pred tobom roman o jednom gradu i njegovim stanovnicima koji ide, teče, čitaš ga, nasmeješ se, pa te obuzme seta, malo se zamisliš, pa ti se osmeh ponovo razlije licem. Uživaš.

Autor: redportal.rs

#Dejan Tiago-Stanković

#Delfi

#Laguna

#bookish

#knjiga