Danas od 19 sati

U četvrtak, 29. septembra, od 19 sati u Maloj sali Kolarčeve zadužbine biće predstavljena autobiografska knjiga Vuka Draškovića Ožiljci života 📖.

O knjizi će pored Vuka Draškovića govoriti pisac Svetislav Basara, književni kritičar Gojko Tešić i novinar Zoran Panović. Odlomke iz knjige čitaće glumac Milan Caci Mihailović.

Antologijske stranice autobiografije Vuka Draškovića sažimaju buran period od 90-ih naovamo. Od opisa detinjstva i studentskih dana, preko novinarskih angažmana u zemlji i svetu, uz osvrte na književno stvaralaštvo, svedoci smo lične i nacionalne drame koja se odvijala tokom 3 protekle decenije.

Ovi zapisi se čitaju kao dirljivo i gorko svedočenje protiv zaborava.

– Bio sam u obavezi da čitaoce suočim sa ožiljcima svog života. Da svedočim, pre svega, o prelomnim i tragičnim zbivanjima u poslednjoj deceniji minulog veka, čiji sam bio sudionik i jedan od glavnih aktera. Da svedočim o srpskoj eliti koja je pripremala lomaču za Srbiju i Jugoslaviju i o svojoj tadašnjoj ulozi. I da svedočim o petooktobarskom pomračenju 2000. godine kada je većina poverovala da je Srbiji svanulo – istakao je Drašković povodom svoje autobiografije.

Autor: redportal.rs

#Delfi

#Kolarac

#Laguna

#Ožiljci života

#Vuk Drašković