Morate prestati sa tim

Svi radimo stvari kojima se nismo ponosili. Jedan od njih je da drugi dan nosite istu odeću za teretanu, a da je ne perete. Naročito u ovo vreme, kada smo kod kuće i treniramo iz udobnosti naše dnevne sobe, manje-više smo u iskušenju.

Nemojmo to poricati. Dešavalo se da bluzu, koju smo trbuhe ostavili po strani, ostavimo kako bismo je ponovo nosili u roku od 24 sata kad budemo ponovo vežbali. Kroz glavu nam je prošla misao - nisam se oznojio, pa ne moram da stavljam u veš. Pa ipak, koliko god takva tehnika zvučala jednostavno, ona nas može odvesti na opasne puteve.

Foto: Unsplash.com

Problem je u tome što u našoj koži postoji mnogo vrsta mikroorganizama koji mogu izazvati bakterije, infekcije, pa čak i gljivice. Cena koju verovatno niko ne želi da plati, samo da bi uštedeo malu količinu deterdženta.

Prema dermatolozima, mnogo stvari se može dogoditi ako imate lošu naviku da drugi ili treći dan nosite istu odeću za fitnes. Broj bakterija na vašoj koži može se povećati i vrlo je verovatno da će izazvati iritaciju. Istovremeno, neke od ovih bakterija mogu izazvati izbijanje akni, jer nakupljanje ulja koje nastaju uzrokuje začepljenje pore kože. Konačno, na miris vašeg znoja možete uticati, a možete mirisati još gore.

Foto: Unsplash.com

Tačno je da fitnes odeću (kao i svu odeću) mogu nositi mnoga pranja, ali posebno je u ovom slučaju rešenje definitivno kupiti novi set fitnes odeće, umesto da preskočite pranje, koristeći je iznova i iznova, opet.

Da li je u ovom trenutku, sa najboljim popustima u internet prodavnicama, vreme da obnovite svoju sportsku garderobu?

Autor: redportal.rs

#helanke

#odeća

#oprema za fitnes