Gde sve možete da je stavite u svom domu

Orhideje su lep primer biljke koja istovremeno dodaje lepotu životnom prostoru, a ima i bogatu simboliku 🌸.

Kada pomislimo na feng shui, pašće nam na pamet pomeranje nameštaja, biranje boja, postavljanje ogledala...

Feng shui se odnosi na život u harmoniji sa prirodnim svetom. Unošenje simbolike iz prirode, poput biljaka i životinja, je još jedan način na koji to možemo da učinimo, piše Magazin Novosti.

SIMBOLIKA I ZNAČENJE ORHIDEJA U DISCIPLINI FENG SHUI

Foto: Unsplash.com/Kseniia Ilinykh

Orhideje se smatraju jednim od najlepših biljaka. Postoje hiljade vrsta orhideja, a potpuno je je jasno već pri prvom pogledu zašto se smatra savršenom. Konfučije, kinesi filozof, rekao je da je orhideja simbol savršenog čoveka. Orhideja je takođe povezana sa ljubavlju i partnerstvom jer predstavlja gracioznog i šarmantnog partnera 💕.

Orhideje takođe predstavljaju strpljenje. Uzgajanje i kultivisanje orhideja može biti izazovno i zahteva mnogo nege. Takođe, nekada joj treba mnogo vremena da konačno procveta.

Foto: Unsplash.com/John Wiesenfeld

KORIŠĆENJE SIMBOLA ORHIDEJE U DOMU

📍 U spavaćoj sobi

Ako želite da pozovete ljubaznog i gracioznog partnera, ljubičasta orhideja bi bila idealna za noćni stočić. Prema feng shuiju, to bi bio krajnji levi ugao u spavaćoj sobi u odnosu na ulazna vrata, piše The Spruce.

📍 Na ulaznim vratima

Orhideju možete da postavite i pored ulaznih vrata kako bi bila vidljiva kada uđete. Odaberite orhideju u boji koja vas čini srećnim i postavite u nameri da unese snažan, vitalan i dugotrajan či.

📍 Poklon za prijatelja

Davanje orhideje prijatelju može da simbolizuje dugotrajno prijateljstvo 🤗.

Autor: magazin.novosti.rs

#cvet

#orhideja

#simbolika