Od 600.000 korisnika aplikacija, skoro 32.000 je na kraju dobilo koronu 🦠

Kada se korona proširila celom planetom, naučnici širom sveta su pokrenuli razna istraživanja i naučne studije kako bi došli do najboljeg rešenja da se naš organizam zaštiti od ovako jakog virusa. 🧐🧐

Koju hranu treba da konzumirate kako biste promenili svoj način života i koje su najbolje namirnice koje mogu da ojačaju vaš imunitet i tako vas zaštite od korone, a i od svih drugih virusa, bakterija i bolesti? 🤔🍚🥗

Naučnici sa Kraljevskog koledža u Londonu su ustanovili da kvalitetna dijeta poboljšava zdravlje creva, čime se ojačava imunitet i time vas može potencijalno zaštiti od koronavirusa. Njihova studija je pokazala da ljudi sa kvalitetnom ishranom imaju mnogo više šansi da razviju imunitet protiv korone. Tačnije, imate oko 10% manje šanse da se zarazite, a 40% manje verovatnoće da ćete teško oboleti. To znači da treba da birate zdrave namirnice poput ribe, ovsenih kaša, voća a da treba da izbegavate hleb, prerađeno mesto, slatkiše i grickalice.

Studija je zasnovana na podacima skoro 600.000 Britanaca i Amerikanaca koji su koristili aplikaciju ZOE Covid Simptom Studi. Saradnici su popunili istraživanje o hrani koju su jeli u februaru 2020. godine, neposredno pre nego što je kovid proglašen pandemijom. Od 600.000 korisnika aplikacija, skoro 32.000 je na kraju dobilo koronu. Njihova dijeta je korišćena kao način merenja rizika od korone.

U međuvremenu, druga studija objavljena u junu otkrila je da šoljica kafe dnevno može zaštititi od virusa. Takođe, smatra se da antioksidativna i protivupalna jedinjenja u pivu posreduju u riziku od razvoja simptoma, rekli su istraživači.

Autor: magazin.novosti.rs / redportal.rs

#hrana

#imunitet

#ishrana

#korona

#koronavirus