Ugledni nemački portal govori o Trebinju u superlativima

U svetu postoji mnogo predivnih mesta, a jedno od najlepših je definitivno Trebinje! Gradić na jugu Republike Srpske koji leži na reci Trebišnjici, ima oko 23.000 stanovnika, a njegova lepota oduzima dah.

To su potvrdili i Nemci, odnosno ugledni portal focus.de, koji je grad Trebinje uvrstio u top 10 svetskih destinacija gde bi mogli da provedete penzionerske dane, a poznato je koliko Nemci drže do toga.

U konkurenciji od 10 svetskih destinacija, Trebinje je na visokom 2. mestu. Faktore koje su koristili prilikom ocenjivanja su: koja je cena rentiranja stana u poređenju sa Berlinom, koja je cena ostalih životnih troškova u poređenju sa Berlinom, koliko je dobra lokalna medicinska nega, nivo bezbednosti, kvalitet klime, koliko stresa izaziva prevoz kolima ili javnim prevozom i kolika je zagađenost vazduha.

Svaki grad može da osvoji maksimalnih 100 poena. Deseti je Osijek, pa Sorokaba u Brazilu, Kuenka u Ekvadoru, Rozario u Argentini, Kvindao u Kini, Ternopil u Ukrajini, Mangalora u Indiji, Bursa u Turskoj i na prvom mestu je mesto Batumi u Gruziji.

Na drugom mestu je Trebinje sa 80,8 poena i Nemci za ovaj grad kažu:

Najmanji na grad našoj listi je istorijski interesantan: katolička katedrala, srpski pravoslavni manastir i džamija ukazuju na različitost ljudi koji žive u Trebinju. Od Frankfurta do Trebinja avionom treba 2 sata. Opuštenost u saobraćaju, mediteranska klima, niska zagađenost vazduha i mala cena rente idu u prilog ovom gradu. Jedina slaba tačka je zdravstveni sistem koji je prosečan.

Šta kažete vi, da li ste bili u Trebinju i šta čekate (osim kraja pandemije) ako niste? 😁

Autor: redportal.rs / focus.de

#BiH

#Republika Srpska

#Trebinje