Da li dovoljno brinete o sebi? 🤔

Ništa vas neće opustiti bolje od tople kupke.. Osim možda topla DETOKS kupka koja takođe pomaže u čišćenju organizma. Ako se borite sa toksinima ili problemima sa kožom ovi prirodni recepti su jednostavan, lak i jeftin način za jačanje zdravlja!

Detoks-kupka pomaže u uklanjanju toksina iz organizma. Predlažemo da praktikujete da je pripremite uveče jer ova kupka ima tendenciju da stvori osećaj umora, pa je najbolje vreme zapravo pred spavanje.

Foto: Unsplash.com

Potrebno je da odvojite bar 40 minuta. U prvih 20 minuta iz tela se oslobađaju toksini, a u drugih 20 minuta koža upija minerale iz vode.

Napunite kadu toplom vodom. Ubacite u vodu magnezijum sulfat. Na taj način ćete podići nivo magnezijuma u vodi. Sulfat spira toksine i pomaže u formiranju proteina u moždanom tkivu i zglobovima:

- za decu do 27 kilograma ubacite pola šoljice;

- za decu od 27 do 45 kilograma ubacite jednu čoljicuM

- za one teže od 45 kilograma ubacite dve šolje magnezijum sulfata.

Dodajte jednu do dve šolje sode bikarbone. Soda bikarbona je poznata po svojoj sposobnosti čišćenja, a deluje i protiv gljivičnih oboljenja. Pored toga, čini kožu mekom. 

Možete koristiti i sveže biljke: ubacite listove nane, cveće lavande, kamilicu ili nešto drugo što odgovara vašem raspoloženju. Protresite rukom kroz vodu, a onda uđite i opustite se.

Preporučeno je da ostanete u kadi 40 minuta, ali ako vam je to puno, onda probajte da izdržite bar 20 minuta.

Nije preporučeno da koristite ovu kupku dok ste trudni, ako imate problema sa srcem, bubrezima ili nečim drugim.

Autor: redportal.rs

#DETOKS

#kupka