Već 7-8 godina Vojče na traktoru za sobom vuče kolonu sanki iz celog Radaljeva. 💪

Kolona sanki duga pedesetak metara je tradicionalna kolona koja se u Radaljevu pokraj Ivanjice vozi 7 godina zaredom zahvaljujući ivanjičkom entuzijasti Voji Tošoviću, koji je pokretač ovog nesvakidašnjeg druženja. 😎

- Ovo kod nas u selu postaje tradicionalno. Počeli smo spontano pre 7-8 godina traktorom da vozimo sanke, prvo 5-6 sanki pa onda desetak. Oni se sada već preko društvenih mreža sami dogovaraju, a na nama je samo da se pomolimo gospodu Bogu da padne sneg. Njihov osmeh sve govori - kaže za https://infoliga.rs/ Vojo Tošović.

Vojo je prvo snežnu radost počeo da priređuje svojoj deci, a onda deci iz celog sela. Njegova kćerka Jelena Tošović za pomenuti portal kaže:

- Jednom kad je pao veliki sneg, očistili su i baš sam se iznervirala. 🤨 Rekla sam, ja ću leći u šest ujutru na put, samo da niko ne čisti, da bismo napravili ovako lepo druženje.

Ove godine u vožnji radosti učestvovao je i sveštenik Aranđel Petrović:

- Kao dete sam odrastao znajući da postoje vožnje sa zapregama, volovskim ili konjskim. Ja sam iz bajinobaštanskog kraja, a tamo toga nije bilo. Kada sam došao ovde pre dve i po godine, prvi put sam osetio takvo iskustvo, sa dvadesetak i nešto dece. Kako je vreme odmicalo a moja deca rasla, polako sam srastao sa ovom vožnjom. Ovo je možda i najlepši način da se obeleži period od Božića do Nove godine jer to je period radosti, a lepša radost ne može da bude od ove dečice koja su smisao našeg postojanja. 💕

IZVOR: YT / Info LIGA Ivanjica

Dok Vojo dečicu na sankama vuče traktorom, njihovi roditelji i komšije posmatraju ih ispijajući toplo vino i radujući se njihovoj radosti.

Vojče, svaka čast! 💪😎

Autor: redportal.rs

#Pozitivno

#Vojo Tošovi

#lepe vesti