Pomoć će biti upućena Kostajnici, Kozarskoj Dubici, Petrinji i Glini

Grad Banjaluka će pomoći obnovu teško stradalih opština u poslednjem zemljotresu u Republici Srpskoj i Hrvatskoj. Ovo je saopšteno u Gradskoj upravi Banjaluka, a preneo je portal Banjaluka.com.

Kako je navedeno iz Odseka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, pomoć će biti upućena opštinama Kostajnica i Kozarska Dubica, te Petrinji i Glini.

Banjaluka će Kozarskoj Dubici poslati građevinski materijal potreban za izgradnju 2 kuće, dok će Kostajnica dobiti građevinski materijal.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je istakao:

Banjaluka će pružiti podršku našem narodu u Kostajnici i Kozarskoj Dubici. Nakon što smo dobili informacije o onom što je najpotrebnije našim opštinama, sredstva smo pronašli odustajanjem od nabavki službenih auta koje je pokrenula prethodna gradska administracija, a u ovom periodu predstavljaju luksuz.

IZVOR: TW / @Stanivukovic_D

Dodao je da će Petrinji biti donirani kućni aparati i ostala oprema potrebna stanovništvu čije je domove oštetio ili potpuno uništio zemljotres. Pomoć će biti upućena i stanovništvu Gline:

Grad će pomoći i stanovništvu Gline koje je takođe pogođeno zemljotresom, jer Banjaluka dobro zna kako je nositi se sa ovom katastrofom. Mnoge porodice iz Petrinje i Gline pisale su molbe našem Gradu za preko potrebnu podršku i tu ćemo pružiti prijateljsku ruku. Banjaluka saoseća sa svim gradovima i opštinama pogođenim zemljotresom, jer dobro zna kako je nositi se sa katastrofom i njenim posledicama.

Akcija pomoći opštinama pogođenim zemljotresom biće realizovana nakon sprovedenog postupka javne nabavke za građevinski materijal, kao i ostalih procedura potrebnih da se sve obavi u skladu sa zakonom.

Autor: banjaluka.com / redportal.rs

#BANJALUKA

#Draško Stanivuković

#Kostajnica

#Kozarska Dubica

#Petrinja

#Pomoć

#Zemljotres

#glina