Ko je među popularnim ljubimcima nasledio 3 miliona dolara? 😱

Da li ste znali da je tržište za kućne ljubimce je procenjeno na 75 milijardi dolara? O da. Veliki razlog tome je što su prvenstveno mnogi influenseri, a onda i svi ostali na socijalnim mrežama počeli da prave profile svojim ljubimcima. Neki od najpoznatijih kućnih ljubimaca imaju preko milion pratilaca na društvenim mrežama. Predstavljamo vam 10 kućnih ljubimaca koji su vrlo verovatno bogatiji nego vi. 😅

10. Džangrizava mačka - Grumpy cat

Ova mačka je jedna od prvih influensera koji se pojavio. Pored mnogobrojnih mimova, ova mačka ima preko 2.5 miliona pratilaca na svojim profilma. Iako je mačka uginula prošle godine, njena vlasnica Tabata Bandsen svakodnevno, i dalje objavljuje slike na društvenim mrežama. Takođe, vlasnica ove mačke otvorila je kompaniju Grumpy Cat koja vredi 100 miliona dolara.

View this post on Instagram

A post shared by Grumpy Cat (@realgrumpycat)

IZVOR: IG / @realgrumpycat

9. Pas Dag - Doug the Pug

Ovaj pas je onlajn senzacija. Njegov nalog koji ima preko 3.8 miliona pratilaca, pun je slika Daga u kostimima koji su ga i proslavili. Njena vlasnica Lezli Mozier je grafički dizajner koja je dala otkaz kako bi se posvetila održavanju profila.

View this post on Instagram

A post shared by Doug The Pug (@itsdougthepug)

IZVOR: IG / @itsdougthepug

8. Kruso jazavičar

Ovaj poznati jazavičar ima preko 700,000 pratilaca na Instagramu. Nepoznato je koliko novca zarađuje, ali zarađuje dovoljno da zaposli nekoga ko pazi na njega. Osoba koja je njegov supervizor je, zapravo, i osoba koja vodi računa o njegovim nalozima.

View this post on Instagram

A post shared by Crusoe the Dachshund (@crusoe_dachshund)

IZVOR: IG / @crusoe_dachshund

7. Šupet

Ne samo što je poznata ličnost na Instagramu, Šupet je takođe poznata i među slavnim ličnostima. Ova mačka je pripadala Karlu Lagerfeldu, poznatom kreatoru. Šupet ima skoro 300.000 pratilaca na svom profilu. Karl je toliko voleo svoju mačku da je hteo da se postara da ona bude dobro nakon njegove smrti, pa je tako ova mačka nasledila 3 miliona dolara.

View this post on Instagram

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupetteofficiel)

IZVOR: IG / @choupetteofficiel

6. Gospodin Brns - Mr. Burns

Iako je njegovo ime gospodin Brns, vi ga možda poznajete kao Tuna. Ovaj pas ima preko 3 miliona pratilaca na Instagramu i takođe je vrlo popularan kada su u pitanju mimovi. Kortni Dašer je postovala slike svog psa na svojoj stranici, ali kada je ukapirala da svi znaju njegovo ime, otvorila je račun u njegovo ime i postigla uspeh. Dašer je zadržala njen svakodnevni posao, ali je počela da prodaje majice i šoljice sa Tuninim likom. Ona je odlučila da ovo postane njen redovan posao kada su je pozvali da krene na turneju sa svojim psom. Tuna sada donosi najveći profit u svojoj porodici.

View this post on Instagram

A post shared by Tuna {breed:chiweenie} (@tunameltsmyheart)

IZVOR: IG / @tunameltsmyheart

5. Džimi Ču - Jimmy Choo

Kada je Rafael Manteso napunio 30 godina, njegova žena ga je ostavila. Imao je samo stan i štene Džimija Ču kog je nazvao po omiljenom brendu svoje bivše žene. Kako bi se izborio sa depresijom, počeo da postuje slike svog ljubimca dodajući slikama malo umetnosti. Sve se promenilo kada je u 2016. godini, Ešton Kučer objavio jednu od njegovih slika. Džimi je dobio hiljade pratilaca, a u Brazilu, svojoj domovini, postao je krzneni prijatelj sa najvećim brojem pratilaca. Manteso je, takođe, objavio knjigu sa najboljim slikama svog psa.

View this post on Instagram

A post shared by rafael mantesso (@rafaelmantesso)

IZVOR: IG / @rafaelmantesso

4. Rakun po imenu Bundeva - Pumpkin the Raccoon

Na internetu nije ograničeno da samo kučići i mačići mogu da budu influenseri. Bundeva je bez imalo sumnje najpoznatiji rakun na planeti, sa skoro 1.5 miliona pratilaca. Bundeva je spasen kada je imao samo mesec dana i udomila ga je porodica na Bahamima gde je dopušteno da imate rakuna kao kućnog ljubimca. Bundeva deli dom sa dva psa i jako se dobro slažu. Naravno, porodica je objavila nekoliko proizvoda sa njegovom slikom, kao i knjigu pod nazivom Bundeva: Rakun koji misli da je pas (Pumpkin: The Raccoon Who Thought She Was a Dog).

View this post on Instagram

A post shared by Pumpkin The Raccoon (@pumpkintheraccoon)

IZVOR: IG / @pumpkintheraccoon

3. Hamlet - Hamlet The Pig

Teško je odoleti Hamletovom šarmu. NJegov nalog na Instagramu ima preko 300.000 pratilaca koji obožavaju Hamletove slike na kojima uživa u svom životu u Kaliforniji noseći smešnu odeću, a na nekima čak i vozi. Njen vlasnik je Melani Rodrigez koja je htela ljubimca koji će joj pomoći da se izbori sa epilepsijom. Njen muž je alergičan na mačke i kučiće, pa su odlučili da usvoje minijaturnu svinju. Rodrigez je kreirala nalog za Hamletove slike koje su postale senzacija. Sada, minijaturna svinja ima onlajn prodavnicu gde fanovi mogu da kupuju odeću i karte.

View this post on Instagram

A post shared by Hamlet (@hamlet_the_piggy)

IZVOR: IG / @hamlet_the_piggy

2. Lisica Džuniper

Džuniper je najsrećnija lisica na svetu, bar tako kaže njen Instagram nalog i naslov njene knjige koju se može naći na Amazonu. Ova životinjica je još jedna onlajn senzacija i ima skoro 3 miliona pratilaca. Porodica u Floridi je usvojila Džunipera koja spada u nacionalnu rasu i nema mogućnosti da preživi u šumi. Nakon nekog vremena, dobila je društvo druge lisice Fig koja se često pojavljuje na njenom nalogu. Vlasnici su kreirali sajt na kom fanovi mogu da kupe proizvode sa njihovim slikama.

View this post on Instagram

A post shared by JUNIPER & FRIENDS (@juniperfoxx)

IZVOR: IG / @juniperfoxx

1. Mačka Nala

Nala je neodoljiva mačka sa preko 4 miliona pratilaca i za sada je najpoznatija mačka na Instagramu. Vrlo je teško odupreti se njenim privlačnim i slatkim slikama. Međutim, ni njoj nije bilo uvek lako. Kada je bila beba, vlasnik ju je ostavio, nakon čega ju je usvojila Varisiri Mačačitipan koja je odgovorna za njen nalog. Njeno ime nalazi se na nekoliko poznatih brendova, a Nala je ambasador za nekoliko brendova hrane za kućne ljubimce.

View this post on Instagram

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

IZVOR: IG / @nala_cat

Autor: moneymorningpaper.com / redportal.rs

#Instagram

#influenser

#kućni ljubimac

#mačka

#pas