Napustili predsedničku rezidenciju

Donald Tramp je napustio Belu kuću u koju će se nakon njega useliti 46. predsednik SAD Džo Bajden.

Tramp i prva dama Melanija Trump napustili su Belu kuću u sredu ujutru, tačno nedelju dana nakon što je on postao prvi američki predsednik koji je 2 puta opozivan i optužen za podsticanje smrtonosne pobune na američkom Kapitolu.

Trumpovi će avionom Air Force One doleteti do njegovog odmarališta Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi, a tamo treba da stignu pre nego što Džo Bajden bude inaugurisan za 46. predsednika Sjedinjenih Država.

Tramp, koji mesecima odbija da prihvati realnost svog gubitka i nije čestitao Bajdenu na pobedi, biće prvi predsednik posle 150 godina koji je preskočio inauguraciju svog naslednika.

Na izlasku iz Bele kuće, Tramp je dao nekoliko kratkih primedbi novinarima, rekavši da je to čast života i da želi da joj zahvali.

Trampa je pozdravio pozdrav sa 21 pištoljem u vojnoj bazi gde se okupilo nekoliko stotina njegovih pristalica, uključujući članove njegove porodice, kako bi ga ispratili.

- Ne shvatate koliko je ova porodica uradila za vas. Mogli su da žive mnogo drugačije, ali su se posvetili vama. Dosta smo postigli, naša prva dama je bila veoma divna, lepa i dostojanstvena i popularna među narodom - rekao je Tramp.

Kako prenose američki mediji Tramp je po napuštanju Bele kuće rekao da se nada da ovaj oproštaj ne znači zbogom i da se nada da neće biti odustan dugo.

Autor: redportal.rs

#Bela kuća

#Donald Tramp

#Melanija Tramp

#Predsednik

#džo bajden