Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Srbije evakuisali su 93 osobe iz područja poplavljenih prethodnih dana.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Srbije evakuisali su 93 osobe iz područja poplavljenih prethodnih dana a usled obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju vanredna situacija je na snazi na teritoriji pet gradova i 18 opština.

Načelnik štaba Luka Čaušić naveo je da su vatrogasci bili angažovani na 141 vanrednom dogadjaju, od kojih se 108 odnosilo na crpljenje vode.

- Izvršena je evakauacija 93 osobe iz objekata koji su poplavljeni nakon izlivanja bujičnih vodotokova. Na intervencijama je bilo angažovano više od 350 vatrogasaca-spasilaca, 174 vatrogasna vozila, 15 spasilačkih čamaca i 113 vatrogasnih pumpi - naveo je Čaušić a preneo MUP.

Dodao je da su padavine izazvale probleme u snadbevanju potrošača električnom energijom, zbog čega je Sektor za vanredne situacije, na zahtev opštinskih štabova, ustupio na korišćenje 41 agregat za pomoć stanovništvu koje je ostalo bez struje u Zaječaru, Prokuplju, Kuršumliji, Leskovcu i Medvedji.

Sednici Republičkog štaba za vanredne situacije predsedavao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin a prisustvovali su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#poplave

#vanredna situacija