Novo kolo Top 16 faze Evrokupa

Košarkaše Partizana večeras očekuje utakmica protiv francuskog kluba Metropolitans, u 2. kolu Top 16 faze Evrokupa.

Za razliku od takmičenja u ABA ligi, u kojoj crno-beli beleže poraze, pa je samim tim neizvesna borba za plej-of, uspešno su započeli Top 16 fazu Evrokupa upisavši pobedu protiv italijanskog kluba Trento i to ubedljivim rezultatom 71:43.

Večerašnji Partizanov protivnik takođe je uspešno započeo novu fazu takmičenja, tako što je kao autsajder na gostujućem terenu savladao opasnu Lokomotivu, koja važi za favorita i najjačeg protivnika u novoformiranoj grupi F.

Trener Partizana Sašo Filipovski dao je izjavu pred večerašnji okršaj:

- Okrećemo se novim izazovima i očekivanja od ove utakmice su da pre svega damo svoj maksimum. Metropolitans je ekipa koja je u 1. kolu iznenadila Lokomotivu iz Krasnodara, u utakmici koju su odigrali zrelo i jako. Imaju dobru ekipu i pokazali su visok kvalitet. Ako odigramo borbeno i mudro, imamo šansu i možemo ih iznenaditi. Čeka nas izazov, u Top 16 fazi takmičenja nema loše ekipe i daćemo sve od sebe da odigramo na visokom nivou. Francuska ekipa se pojačala sa plejmejkerom Stolom, koji ima brz šut za 3 poena, stoga moramo da na njemu odigramo dobru odbranu. Sa druge strane, imaju brze i jake igrače ispod koša, brzi su u tranziciji i napadaju 1 na 1. Igraju košarku koja je mešavina francuske košarke i sistema igre koji je uspostavio trener Zdovc. Naša šansa je u dobroj odbrani, skoku u napadu, da igramo maksimalno timski i da sve igrače uključimo u igru - istakao je Filipovski. 

Plejmejker crno-belih Džošua Perkins je pred utakmicu u Parizu izjavio:

- Metropolitans je još jedan kvalitetan tim koji ima dobre bekove, dobre šutere i sa razlogom igraju u Top 16. Ovaj meč je još jedan test za nas, ali mu se radujemo. Ključ za pobedu biće timska odbrana, zajednička timska igra, kroz koju ćemo sprovesti u delo trenerovu strategiju za ovu utakmicu. Moramo da igramo jedni sa drugima i jedni za druge i to će nas dovesti do pobede - poručio je Perkins.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Utakmica je na programu od 20.45 časova, a direkan prenos možete gledati na kanalu Sport klub.

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#evrokup

#kk partizan

#top16