Dirljiva priča jednog beskućnika i šest pasa

U Brazilu 2019. godine, internet je osvojila priča o 6 pasa koji su čekali svog gazdu, beskućnika koji je doživeo moždani udar.

Beskućnik koji je u tom naselju poznat kao Luiz živi na ulicama već 20 godina. Iako Luiz ima porodicu sa kojom bi mogao da živi, on je izabrao da njegova kuća bude na ulici, a njegova porodica budu njegovi psi. Jedna od lokalnih organizacija Amigos de Patas Cianorte je čak organizovala da Luiz živi u iznajmljenoj kućici koja ima veliko dvorište za njegove pse, ali je ovaj to odbio.

Kada je Luiz hospitalizovan nakon što je doživeo šlog, njegovi psi su trčali kilometrima da stignu kola ambulante, a onda su proveli preko 24 časa ispred glavnog ulaza bolnice, zavijajući za svojim vlasnikom. Psi su ostali ispred glavnog ulaza, čak i kada je Luiz napustio i izašao iz bolnice na druga vrata, sa svojim bratom. Jedan od dobrovoljaca iz nevladine organizacije je morao da ode po Luiza jer je to bio jedini način da ih sklone od glavnog ulaza.

View this post on Instagram

A post shared by Positive News (@globalpositivenews)

IZVOR: IG / @globalpositivenews

Luiz i dalje živi na ulicama Brazila sa svojih 6 pasa. On prima pomoć i hranu od lokalnih dobrovoljaca, a Amigos de Patas Cianorte vodi računa o zdravlju pasa koji su redovno vakcinisani.

Autor: redportal.rs

#Brazil

#Instagram

#Psi

#beskućnik

#bolnica

#najbolji prijatelj

#pas