Shvatili grešku 2 dana nakon što se dogodila 🤣

Jednostavna greška službenika advokatske firme koja je slučajno izabrala pogrešnu datoteku iz padajućeg menija na internet portalu dovela je do neopozivog razvoda pogrešnog para.

Viši sudija je nedavno odbio da poništi razvod para koji su advokati vodeće londonske advokatske firme Vardags, na čijem je čelu Aješa Vardag, slučajno izabrali sa padajućeg menija. Par, koji sud naziva gospodin i gospođa Vilijams, bio je u braku 21 godinu do 2023. kada su se razdvojili. Par je još uvek bio u procesu dogovaranja finansijskih sporazuma za njihovo razdvajanje kada ih je službenik Vardagsa slučajno odabrao za konačni nalog za razvod na jednom onlajn portalu, zbog čega su se legalno razveli za samo 21 minut. Svi pokušaji da se greška poništi od strane sudije su odbijeni jer je poverenje javnosti u zaista konačan nalog za razvod bilo važnije.

- Postoji snažan interes javne politike da se poštuje sigurnost i konačnost koja proizilazi iz konačnog naloga za razvod i da se održi status kvo koji je uspostavljen - rekao je Ser Endrju Mekfarlejn, predsednik porodičnog odeljenja.

S druge strane, Vardagsov predstavnik je objasnio da je advokat u firmi koristio onlajn portal da bi greškom podneo zahtev za konačnu narudžbu za par koji nije bio spreman za razvod.

Vardags je shvatio grešku 2 dana nakon što se dogodila, ali kada je zatražio od višeg suda da poništi konačan nalog za razvod, zahtev je odbijen. Firma je insistirala na tome da je njen zaposlenik slučajno odabrao fajl para jednostavnim klikom, ali je sudija objasnio da je u stvarnosti trebalo da se prođe kroz više ekrana na portalu da bi se dobio konačan nalog.

- Kao i mnogi slični onlajn procesi, operater može doći samo do završnog ekrana gde se vrši poslednji klik miša nakon putovanja kroz niz ranijih ekrana - rekao je Sir McFarlane.

Aješa Vardag, britanska samoproglašena diva razvoda, opisala je odluku sudije kao lošu, tvrdeći da je omogućila kompjuteru da kaže ne, ti si razveden.

- Država ne bi trebalo da razvodi ljude na osnovu činovničke greške. Mora postojati namera kod osobe koja se razvodi, jer princip namere leži u osnovi pravde našeg pravnog sistema. Kada se sud ukaže na grešku, a svi prihvate da je greška napravljena, ona očigledno mora da se otkloni… To znači da, za sada, naš zakon kaže da se možete razvesti greškom napravljenom na onlajn sistemu. . A to jednostavno nije u redu, nije razumno, nije pravda - dodao je Vardag.

Autor: redportal.rs