Ne smeta pri komunikaciji

S obzirom da tehnologija napreduje veoma ubrzano, nije iznenađenje da je napravljena pametna maska. Ona ima filtere koji se mogu zameniti, puni se u vlastitom spremniku. Međutim ono što je najvažnije jeste da se sama dezinfikuje i steriliše. Projekt Hazel kompanije Razer je koncept tehnološki sofisticirane zaštitne maske s filterom N95, koja izgleda futuristički.

Foto: Instagram.com/cnet

Ova maska ima aktivnu ventilaciju i autosterilizaciju, a dodatno se može sterilisati UV zracima tokom punjenja u posebnom spremniku. Bez sumnje ovo će biti trajna zamena za jednokratne maske. Kompanija Razer je omogućila da i osobe koji ne čuju mogu da čitaju sa usna, pa su tako u masku ugradili i LED osvetljenje koje čini usne vidljivima i tokom slabe svetlosti. Takođe, pomoću audio-algoritama koji su ugrađeni u samu masku, biće jasnije čuti glas onoga koji je nosi. 

Silikonske trake se nalaze na rubovima, tako da ništa ne može ući u masku ili iz nje izaći, a da ne prođe kroz filter. Ovo će sigurno pomoći svima koji pate od alergija ili žive u velikim gradovima u kojima je zagađeni vazduh postao opasan za zdravlje.

Ono što ostaje nepoznato je kad će izaći na tržiste i koliko će koštati.

View this post on Instagram

A post shared by RΛZΞR (@razer)

IZVOR: IG / razer

Autor: redportal.rs

#MASKA

#Pametna maska

#Razer

#dezinfekcija