Jedan bibliotekar, jedna referenca!

Udruženje Vikimedija Srbije iz Beograda učestvuje u takmičenju dodavanja referenci na Vikipediji na srpskom jeziku #1Lib1Ref (jedan bibliotekar, jedna referenca), koje počinje danas, na dan proslave 20. rođendana Vikipedije, i trajaće do 5. februara, kako stoji na zvaničnom sajtu.

Takmičenje će se odvijati u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom Svetozar Marković, Bibliotekom grada Beograda i Vikimedijinom Zajednicom Republike Srpske, a osim bibliotekara, moći će da se priključe svi zainteresovani pojedinci.

Kampanja je globalnog karaktera i sprovodi se u mnogim zemljama širom sveta u sklopu proslave rođendana Vikipedije na engleskom jeziku, 15. januara. Cilj kampanje je motivisanje bibliotekara i svih zainteresovanih pojedinaca u davanju svog doprinosa najvećoj enciklopediji u ljudskoj istoriji, unošenjem referenci i izvora, a mnoge lokalne biblioteke širom sveta se priključuju ovoj akciji.

Proslava 20 godina svetske Vikipedije biće održana danas preko Zum platforme Vikimedije Srbije od 18.30, a onda od 20 časova se odmah nastavlja globalna onlajn proslava sa američkim i ostalim kolegama iz celog sveta.

Autor: redportal.rs

#biblioteka

#bibliotekar

#reference

#takmičenje

#vikimedija