Isprobajte ih što pre 😎

Žene sa sitnim očima mogu imati dosta poteškoća prilikom šminkanja. Ukoliko pogreše sa odabirom senke, vrste ajlajnera ili oblikom obrva, to može uticati na kompletan izgled lica, jer će im oči izgledati sitno i neprimetno.

Kako biste izbegli greške i sitne oči učinile krupnijima, savetujemo vam da isprobate neke od sledećih mejkap trikova:

Foto: Pixabay.com

Kada je izbor senke u pitanju, savet svih mejkap stručnjaka jeste da ne koristite tamne boje, koje će vizuelno dodatno smanjiti oko, već upotrebljujete svetle boje, koje će ga "otvoriti".

Takođe, budite oprezni i prilikom odabira boje kreona. Izbegavajte crni, jer će on takođe suziti i smanjiti oko, kao i beli, koji će izgledati neprirodno. Najbolji izbor za žene sa sitnim očima jeste bež kreon.

Oblik obrva može i te kako uticati na izgled očiju, koje će vizuelno izgledati krupnije ukoliko luk obrve bude visoko podignut.

Foto: Pixabay.com

Način na koji izvlačite liniju ajlajnera može takođe povećati ili smanjiti oko vizuelno. Dame sa sitnim očima treba da paze i izvlače tanku liniju ajlajnera, od sredine oka, a ne od korena.

Na samom kraju dolazi maskara. Vaše oko izgledaće krupnije i duže, ukoliko četkicom pažljivo više izvučete trepavice u uglu oka, nego na sredini.

Autor: redportal.rs

#mejkap

#oči

#savet

#trik

#šminka