Lider francuske nacionalističke partije Patrioti Florijan Filipo učestvovao u demonstracijama u Parizu

Lider francuske nacionalističke partije Patrioti Florijan Filipo učestvovao je u demonstracijama u Parizu gde su, u znak protesta prema Makronovoj politici naoružavanja Ukrajine, pocepane zastave Evropske unije i NATO-a.

IZVOR: TW/@f_philippot

Uz snimak objavljen na njegovom Iks nalogu, Filipo je obe ove organizacije pozvao da napuste zemlju.

Makronove izjave da "ništa ne treba isključiti" o slanju zapadnih trupa u Ukrajinu Filipo ocenjuje kao "očigledno besmislene, neodgovorne, opasne, lude i zločinačke".

Štaviše, rekao je i da je Pariz doprineo eskalaciji sukoba pružanjem vojne i finansijske podrške Kijevu.

- Mi smo to znali i govorili smo od početka da to pretpostavlja prihvatanje rizika od eskalacije. Pa, eskalirali smo - dodao je on, zaključujući da ovo nije "rat Rusije protiv Ukrajine, već rat NATO-a protiv Rusije", prenosi RT Balkan.

Filipo se osvrnuo i na pitanje mogućeg snabdevanja ukrajinske vojske raketama dugog dometa "taurus", podsećajući da je Nemačka do sada odbijala da to učini.

- Očigledno, to znači da pristajete da budete borbena strana. Ali najaviti mogućnost slanja francuskih trupa, naših sinova... Hajde da ne okolišamo: ono što je Makron predložio je rat, izbijanje trećeg svetskog rata uz učešće nuklearnih sila - rekao je Filipo, dodajući da svi znamo kako bi se taj scenario, nažalost, razvijao.

Autor: redportalr.s