Mask dodao da će dalje slanje pomoći Kijevu samo produžiti sukob

Milijarder i preduzetnik Ilon Mask upozorio je američke senatore da "nema šanse" da će ruski predsednik Vladimir Putin izgubiti u Ukrajini.

Glavnom izvršnom direktoru kompanije Tesla u komentarisanju situacije u Ukrajini pridružili su se na Iksovom forumu i senatori Ron Džonson, Džej Di Vens i Majk Li, kao i bivši kandidat republikanca za predsedničku nominaciju Vivek Ramasvami i preduzetnik i investitor Dejvid Saks. Svi oni se protive slanju američke pomoći Kijevu.

Džonson, senator iz Viskonsina, poručio je da oni koji očekuju pobedu Ukrajine "žive u svetu mašte".

- Moramo da eliminišemo tu stvar - rekao je Vens o paketu pomoći vrednom 95 milijardi dolara, koja uključuje 60 milijardi dolara pomoći Ukrajini, kao i finansiranje Izraela, Tajvana i humanitarne pomoći za Gazu.

Mask je dodao da će dalje slanje pomoći Kijevu samo produžiti sukob.

- Ova potrošnja ne pomaže Ukrajini. Produženje rata ne pomaže Ukrajini - rekao je on.

Kako navodi Blumberg, ovo nije prvi put da je Mask doveo u pitanje sposobnost Ukrajine da iz sukoba izađe kao pobednik, što je izazvalo burne kritike kako iz Kijeva tako i od demokratskih članova Kongresa koji tvrde da je pomoć u odbrani Ukrajine u interesu Amerike.

Mask je naveo i da je njegov interes da se zaustavi smrt ljudi sa obe strane i dodao da sumnja u mudrost svrgavanja Putina, prenosi RT Balkan.

- Oni koji žele promenu režima u Rusiji trebalo bi da razmisle o tome ko je osoba koja bi mogla da ukloni Putina i da li će ta osoba biti mirotvorac? Verovatno ne - rekao je Mask.

Autor: redportal.rs