Razlog je iznenađujuć

Fanovi širom sveta razočarali su se što neće gledati Rodžera Federera u ovogodišnjem prvom Grend slem takmičenju.

Nakon saznanja da se 39-godišnji aktuelni teniser neće pojaviti na prestižnom turniru Australijan open, zbog povrede od koje se oporavljao nekoliko meseci, stigla je vest da razlog Federerovog odustajanja nije povreda.

Njegova supruga Mirka umešala se u odluku tenisera i uticala da on propusti ovogodišnji Australijan open iz 2 razloga.

Ono što se njima nije dopalo su striktne mere i stroga pravila dvonedeljnog katantina pre početka turnira:

- Mogao je da dođe sa celom porodicom i da svi zajedno budu u karantinu. Problem je što Mirka i njihova deca ne bi mogli da napuste hotelsku sobu. Morali bi 14 dana da provedu u 4 zida. Samo igrači mogu da izađu na trening. Takva ideja nije se dopala Mirki Federer, ali ni Rodžeru koji nije želeo da se čitava porodica žrtvuje kako bi on mogao da igra - rekao je bivši teniser Sa za španske medije i potom nastavio:

- Druga opcija bila je da dođe sam. Ipak, to bi značilo da bi 5 nedelja bio razdvojen od svoje porodice. Rekao je sebi da ima 39 godina i 20 grend slemova, da nema vremena da bude udaljen od njih – prepričao je razgovor Brazilac koji se nedavno čuo sa Federerom.

Federer je svojim odustajanjem od Australijan opena definitivno otvorio put Đokoviću da početkom marta preuzme još 1 rekord i postane jedini teniser na planeti koji je 310 nedelja najbolji reket sveta.

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#australijan open

#federer