Počeo je od "Pink radija" 1993, danas, 30 godina posle, njegova televizija "Pink" već godinama drži lidersku poziciju.

U sklopu tradicionalne serije Blica - Najmoćniji ljudi u Srbiji objavljena je lista od 50 najmoćnijih u domaćoj šou-biznis sceni.

Vlasnik Pink medija grupe Željko Mitrović već godina unazad suvereno čuva mesto najmoćnijeg čoveka u srpskom šou-biznisu.

Počeo je od radija Pink 1993, danas, 30 godina posle, njegova televizija Pink već godinama drži lidersku poziciju.

Pored Elite koja je najgledanija, Pink realizuje i emisije sličnog karatkera DNK i Brak na neviđeno. Pinkove zabavne emisije Amidži šou i Magazin IN spadaju u najgledanije kao i 60 pinkovih kanala koji se nalaze na kablovskim platformama.

Osim što je vlasnik najmoćnije medijske kompanije, Žex je izgradio najveći filmski studija u ovom delu Evrope, PFI Studios, u kojima nastaje veći deo televizijske magije koju svakodnevno prate milioni gledalaca.

Iako se nalazi na medijskom i televizijskom vrhu Žeks se oprobao i u pravljenju letelica pa je PR-DC izgradio potencijal da postane najmoćnija namenska fabrika.

Osim televizije i PR-DC-a Žex je sa grupom Monx obajvio 31 pesmu, a u Apolonovoj produkciji napravljeno je skoro 50 filmova. Pored Pinka tu su i Red tv, Insta tv i TV Vesti.

Ono što se uskoro sprema je Teatar Odeon i prestava Lucifer koji pretenduju da nadmaše sve pozorišne repertoare.

Foto: blic

Autor: Redportal.rs