On je iskoristio priliku i da odgovori na optužbe šefa britanske diplomatije 👇

Tokom obilaska Ruskog doma u Beogradu, predsednik Srbije izjavio je da je ponosan što Srbija pomaže Republici Srpskoj više nego ikada.

Želim Republici Srpskoj napredak i ponosan sam što ljudi u Srpskoj znaju da Srbija nikada nije pomagala Republici Srpskoj kao što čini sada i što će činiti u budućnosti.

On je Ruski dom obišao u društvu sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocanom-Harčenkom i direktorom te ustanove Јevgenijem Baranovom.

Na pitanje povodom optužbi šefa britanske diplomatije Dejvida Kamerona da je Srbija ruski proksi i da zajedno sa Rusijom planira destabilizaciju regiona, Vučić je naglasio da je Srbija nezavisna i suverena zemlja.

Mi se dičimo svojom samostalnošću. U teškim uslovima uspeli smo da ne pogazimo svoj obraz. Zato sam razočaran izjavom Kamerona, kao i pričom o destabilizaciji regiona, jer mi se čini da mnogi drugi na tome rade - i to uz pomoć onih koji nama svakodnevno dele lekcije. Mi ćemo nastaviti da vodimo samostalnu i nezavisnu politiku i po pitanju Rusije i po ostalim pitanjima.

Bocan-Harčenko je ocenio odnose 2 države kao dobre, te da ima prostora za još bolju perspektivu 👇:

Naši odnosi imaju perspektivu. Rusija ceni politiku koju vodi Srbija. Mi od partnera poput Srbije nikada ne tražimo da se pretvori u prorusku zemlju. Želimo da Srbija poštuje svoj nacionalni i državni interes jer to pruža najbolje uslov za bilateralne odnose.

Nakon obilaska kulturne ustanove, Aleksandru Vučiću je uručena članska karta biblioteke, te je zajedno sa domaćinima odgledao film o istoriji odnosa Srbije i Rusije.

Autor: Redportal.rs