Izazvao podsmeh na mrežama 😂

Amber Iantar, novi prototip električnog vozila iz Rusije, nazvan je najružnijim automobilom na svetu zbog svog bizarnog, neprivlačnog dizajna.

Novi Amber Iantar, prototip EV koji je dizajnirao Avtotor, ruski proizvođač automobila sa sedištem u Kalinjingradu, u saradnji sa Moskovskim politehničkim institutom. Javnosti je otkriven pre manje od nedelju dana, ali je već postao predmet podsmeha celom internetu, a fotografije njegove neugledne spoljašnjosti ubrzo su preplavile društvene mreže.

Avtotor je najavio da planira da počne proizvodnju do 50.000 električnih automobila Iantar 2025. godine u svojoj fabrici u Kalinjingradu, dodajući da će sve glavne komponente – elektromotor, inverter, kontrolne ploče i baterije – biti projektovane i proizvedene u Rusiji. Važno je napomenuti da su takve tvrdnje iznosili ruski proizvođači automobila u prošlosti, ali su svi na kraju radili sa kineskim komponentama.

Foto: Instagram.com/Skrinšot

Otkriveno je vrlo malo tehničkih detalja, ali znamo da će Amber Iantar biti veoma pristupačan i da će dolaziti sa baterijom od 25 kV/h. Takođe, automobilisti će moći da iznajmljuju baterije umesto da ih kupuju. Automobil će dostići maksimalnu brzinu od 105 km/h (65 mph), što i nije tako impresivno.

Međutim, kada su videli automobil, vrlo malo ljudi je bilo zainteresovano za tehničku stranu. Šokantno neinspirativni dizajn Iantara izazvao je bezbroj mimova i šala na mrežama, a mnogi su ga nazvali najružnijim automobilom ikada. Avtotor je od tada pokušavao da sačuva obraz tvrdnjom da će Iantar imati potpuno drugačiji dizajn kada krene u proizvodnju i da je ovo bio samo prototip. 😂🤣

Autor: redportal.rs