Naslovnu numeru nove serije snimile su članice muzičke grupe Hurricane

Istorijsko-ljubavna drama Jugoslovenka premijerno će biti prikazana večeras u 20 časova na TV Pink. Priča ove serije smeštena je avgustu 1916. godine, u trenutku kada je Srbija okupirana i podeljena između Austro-ugarske i Bugarske.

Istorijski deo priče fokusiran je na odnos između dela oficira s jedne i Vlade i Dvora s druge strane, kao i rasplet tih odnosa, događaje na frontu, ulogu srpske vojske u proboju Solunskog fronta i situaciju nakon oslobađanja zemlje.

Deo priče koja je plod autorove mašte fokusiran je na dve porodice – Pavlović i Ristić – koje simbolizuju dva pola srpskog društva tog doba, a glavni junaci Kosana i Vuk (Jovana Milovanović i Dušan Matejić), dolaze iz ta dva različita sveta.

Njihovi razdvojeni životi, a potom i povezani, niz su epizoda koje svedoče o društvenim promenama, o nekom novom svetu i vrednostima u kojem je časno viteštvo iz “Crvenog meseca” relikvija prošlosti. Kad se prošlost i sadašnjost spoje, doći će do otkrivanja dugo skrivenih porodičnih tajni.

IZVOR: YT / AmiG Show

Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić su pre nedelju dana u studiju Marka Kona snimile pesmu Mili Bože. U numeri Mili Bože u izvođenju devojaka iz grupe Hurricane uživaćete na početku svake od 140 epizoda Jugoslovenke, koje će se emitovati od večeras, svakog radnog dana u 20 časova na TV Pink.

IZVOR: YT / RTV PINK Official

Autor: redportal.rs

#JUGOSLOVENKA