Božić nije Božić ukoliko se ne pogleda ovaj film

Čuveni američki film Sam u kući odavno je postao tradicija u domu svake porodice tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Nakon tačno 30 godina od prvog prikazivanja ovog kultnog filma, složićemo se da i nakon 3 decenije nijedan drugi novogodišnji film ne može da mu parira.

Prvi ili drugi deo, sasvim je svejedno, pošto su oba sjajna i omiljena među ljudima svih godišnjih dobi, od 7 do 77 godina.

Ukoliko ga od početka ove 2021. godine još niste pogledali, vreme je da to učinite, već danas ili za Božić, koji nam predstoji za nekoliko dana.

Dok planirate novo okupljanje porodice u toploj dnevnoj sobi pred božićne praznike, saznajte neke od najzanimljivijih činjenica filma Sam u kući bez kojeg nijedan Božić ne može da prođe:

1. Robert de Niro odbio je ulogu kriminalca Harija Lajma, pa je ona pripala glumcu po imeju Džo Peši.

2. Povrede koje su krimilanci doživeli u filmu, u stvarnom životu verovatno niko ne bi preživeo.

3. Tarantula na licu lopova Marva bila je prava. On je nemo odglumio vrisak u toj sceni kako ne bi uznemirio pauka, a vrisak je dodat u montaži.

4. Najslavnije izjave u filmu bile su slučajno improvizovane.

5. Kuća porodice Mekalister postala je prava turistička atrakcija u gradu Vinetka u Ilinoisu. Pravi vlasnici kuće prodali su je 2012. godine za 1.585.000 $.

6. Džo Peši, koji je glumio kriminalca Harija, na setu je izbegavao Kalkina (Kevina) ili je bio neprijatan prema njemu, kako bi ga se dečak zaista plašio dok igraju zajedničku scenu.

7. Stari crno-beli film Anđeli sa prljavim dušama koji Kevin gleda i ponavlja rečenicu Zadrži kusur, prljava životinjo zapravo ne postoji.

8. Mekoli Kalkin (Kevin) nije jedini Kalkin u filmu. Njegov brat u stvarnom životu Kieran Kalkin glumi u filmu njegovog bratića.

9. Marv je zaista stao na špicaste božićne ukrase, koji nisu bili od stakla. Glumac kaže da ga je svakako užasno bolelo.

10. Mekoli Kalkin je, nakon slave, trpeo velike pritiske, psihičko i fizičko zlostavljanje od strane oca i sa samo 15 godina tužio je porodicu za veliku sumu novca koja mu je pripadala. Dugi niz godina se borio protiv zavisnosti od opijata.

Autor: redportal.rs

#Nova Godina

#bozic

#film

#sam u kuci