Ove namirnice će vam produžiti životni vek

Započnimo godinu odlukom koja se uglavnom tiče našeg zdravlja. Kao što ste već videli, ono nam nije dato i budimo zahvalni što smo dobro.

Ali da biste to uradili i živeli dugi niz godina, morate slediti pravila područja Plavih zona, oblasti širom sveta sa najvećim životnim vekom. Neke od njihovih karakteristika su fizičko vežbanje, odsustvo stresa i svrha života. Ali najvažnija stvar je prava dijeta. Ona koja vam uđe u frižider.

Foto: pexels.com

Hrana koja ne sme da nedostaje u vašem frižideru prva vam padne na pamet. I ne govorimo samo o svežim namirnicama, već i o onim koje se mogu držati u frižideru.

Voće: Volimo sveže voće i dobro je često ga skladištiti u frižideru. Ali postoji i slučaj smrznute hrane koja ima duži rok trajanja, obogaćuju jogurt i smutije i imaju i dalje puno vlakana i svih sastojaka potrebnih imunološkom sistemu. Dajte prioritet bobicama, ananasu, mangu i breskvama.

Povrće: U istom duhu kao i voće, smrznuto povrće traje duže, osim ako sveže povrće ne pojedete odmah. Karfiol, brokoli, šparoge, boranija, tikvice i još mnogo toga.

Foto: Pexels.com

Hleb: Izaberite hleb od integralnog brašna i čuvajte ga u posebnim vrećicama za hranu. Svaki put kada želite negde da raširite svoj avokado, odmrznite parče.

Orašasti plodovi (da, drže se u frižideru): U slučaju da niste znali, orasi traju mnogo duže u frižideru ili zamrzivaču nego na policama. Glavni razlog je što se na taj način njihova ulja bolje čuvaju. Jedite dve šake dnevno kako biste izbegli moždani udar, srčani udar i druge bolesti.

Foto: Unsplash.com

Hrana od integralnih žitarica: Hladite svu hranu, čak i ovas, kinou ili smeđi pirinač. Postoje, naravno, gotovi paketi i pakovanja, ali možete ih tamo držati. Zatim se ponovo smrznu i ne morate bacati stvari jer one trunu u vašem špajzu.

Autor: redportal.rs

#ishrana

#namirnice

#zdravlje