Sahrani prisustvovale sve kolege iz Prijatelja 😥

Metju Peri je sahranjen u Los Anđelesu. Sahrani su prisustvovale sve kolege iz čuvene serije Prijatelji. Pored zvezda serije, maloj sahrani su prisustvovali i Perijeva majka Suzan Peri i očuh Kit Morison, kao i njegov otac Džon Benet Peri. Sahrana je održana na groblju na Holivudskim brdima koje je manje od 2 kilometra udaljeno od studija u kojima je snimana popularna serija. Na ovom groblju su sahranjene mnoge zvezde: Hamfri Bogart, Nat King Kol, Klark Gejbl, Majkl Džekson i Elizabet Tejlor.

Peri je preminuo prošog vikenda u 54. godini, nakon što se očigledno utopio u svojoj kući u Los Anđelesu. Najpoznatiji je po ulozi Čendlera Binga u seriji Prijatelji koja je snimana celih 10 godina: od 1994. do 2004. godine.U izjavi, njegove kolege su rekle: „

Svi smo tako potpuno uništeni gubitkom Metjua. Bili smo više od običnih drugova. Mi smo porodica. Ima toliko toga da se kaže, ali sada ćemo odvojiti trenutak da tugujemo i procesuiramo ovaj neverovatan gubitak.

Peri je otvoreno govorio o svojoj borbi sa zavisnošću. Osnovao je i ustanovu za ljude sa sličnim problemima. Sada je osnovana fondacija za pomoć onima koji se bore sa istim problemima, Fondacija Metju Peri. Sam Peri je želeo da bude pre svega zapamćen po ovome, a ne po Prijateljima. Na stranici fondacije stoji:

Fondacija Metju Peri će čuvati njegovo nasleđe, voditi se njegovim rečima i strašću da napravi boljitak u što više života.

Uzrok Perijeve smrti tek treba da bude utvrđen.

Autor: redportal.rs