Miloš Biković igraće glavnu ulogu u čuvenom komadu Bertolta Brehta - Baal

Glumci Miloš Biković, Milan Lane Gutović, Vesna Čipčić, Andrija Kuzmanović samo su neki od dramskih umetnika koji su danas predstavili novih 10 projekata koje će raditi u Beogradskom dramskom pozorištu u narednoj godini.

Miloš Biković igraće glavnu ulogu u čuvenom komadu Bertolta Brehta - Baal, u režiji gosta iz Slovenije, čuvenog i traženog Diega de Brea, koji će konačno raditi u Beogradu.

Premijera je planirana za 12. februar, a prvi termin je bio u oktobru, što ipak nije bilo moguće usled poznatih razloga - pandemije koronavirusa.

- Proces rada na ovoj predstavi je već bio odlagan, sada se nadamo da se to više neće pomerati, i da ćemo dočekati premijeru kako dolikuje - najavio je Biković.
Svi smo u ekipi ove predestave manje-više prošli kroz ovaj virus, tako da nema više prepreka tog tipa, nema ko više da bude u drugom krugu.

Breht je delo pisao sa svega 20 godina, uoči samog kraja Velikog rata i, kako napominje Biković, pisao je čak pet verzija te drame.

Ono što je specifično jeste da je ova predstava zapravo kombinacija svih tih verzija autora, a glumac još nije dobio tu konačnu verziju dramskog teksta.

Autor: redportal.rs

#2021

#BDP

#Baal

#miloš biković