Podsetimo, grupa Makadam osnovana je u nekadašnjm Titogradu 1978. godine 💗😊

Velikim koncertom na Trgu nezavisnosti u Podgorici 21. septembra grupa Makadam proslaviće 45 godina postojanja. 😊🎶🔊 Ovaj jubilej biće obeležen u okviru Podgoričkog kulturnog leta, a tim povodom gradonačelnica Podgorice Olivera Injac upriličila je prijem za članove i prijatelje jednog od najpoznatijih muzičkih sastava u crnogorskoj muzičkoj istoriji, piše Dan.

Kako je istakla, Podgorica se raduje predstojećem koncertu koji bez sumnje željno iščekuju sve generacije.

- Drago mi je što smo u prilici da ugostimo članove i prijatelje kultnog Makadama uz čije pesme su mnogi od nas odrastali, a koje se prenose generacijama i jednako rado i danas slušaju. Uverena sam da je ovo sjajan način da zaokružimo ovogodišnje izdanje Podgoričkog kulturnog ljeta i to upravo koncertom grupe Makadam 😊 - kazala je Injac.

Naglasila je da se posvećen rad, naročito umetnika, koji nam ostavljaju veliki zalog i vredno nasleđe, moraju više vrednovati, te da će Glavni grad u tom smislu uvek pružiti podršku. 💪🏻

Jedan od osnivača i frontmen grupe Makadam Mirsad Serhatlić kazao je da ga raduje što će ovaj koncert biti istinska podgorička priča sa divnim prijateljima, uvaženim umetnicima koji su ostavili neizbrisiv trag na crnogorskoj muzičkoj sceni i šire.

- Srećan sam i ponosan. 45 godina grupe Makadam u našoj Podgorici, gradu otvorenih ruku i otvorenog srca. Siguran sam da će na koncert doći ljudi iz svih gradova Crne Gore, pa i regiona 😊 - poručio je Serhatlić.

Predstavnike grupe Makadam pozdravile su i predsednica Skupštine Glavnog grada Jelena Bojović Borovinić i sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Ana Medigović.

Podsetimo, grupa Makadam osnovana je u nekadašnjm Titogradu 1978. godine, a prvu postavku činili su Mirsad Serhatlić, Miodrag Radonjić, Savino Batanov, Zlatko Zakrajšek i Josip Kestner. Kruna četrdesetpetogodišnjeg rada je koncert u Podgorici 21. septembra na kojem će nastupiti Sergej Ćetković, Nenad Knežević Knez, Vladimir Maraš, Šule Jovović, Marko Vlahović, Nina Žižić, Marko Vukčević i drugi crnogorski umetnici, kao i gosti iz regiona.

Autor: Dan