Šta se krije IZA MASKE?

Dečji kulturni centar Beograd 6. put organizuje konkurs za Nacionalni festival dečjeg video-klipa KIDIKEM. Na konkursu mogu učestvovati deca i mladi uzrasta od 9 do 16 godina, sa svojim autorskim filmovima kratke forme (video-klipovima), u trajanju do 3 minuta.

View this post on Instagram

A post shared by Kidikem Festival (@kidikem)

IZVOR: IG / kidikem

- S obzirom na izuzetno intrigantnu temu ovogodišnjeg festivala, od učesnika očekujemo da nam kroz kratki film ili video-klip prikažu kakve tajne i nedoumice se kriju iza maske koju nose. Zanima nas kako se osećaju, šta ih tišti, a šta razgaljuje, kakve se želje, strahovi, iščekivanja i nade skrivaju iza maske. Oko kamere nema granicu, nema masku, oko kamere sve vidi i zato pozivamo decu i mlade da kamerom zabeleže svoja osećanja i stavove - istakla je Marija Milanović Lazarevski, urednica festivala.

Festival KIDIKEM biće održan 6. marta 2021. godine u Dečjem kulturnom centru Beograd, a rok za prijavu na konkurs traje do 15. februara 2021. godine. Ovogodišnja tema je IZA MASKE.

Cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Stvarajući kratke forme video zapisa, deci se pruža prilika da izraze svoje mišljenje na zadatu temu. Filmove će ocenjivati stručni žiri, ali će u obzir biti uzet i broj pregleda filma na Jutjub kanalu DKCB, istaknuto je na sajtu Kulturni kišobran.

Autor: redportal.rs

#Dom omladine

#Kidikem

#Konkurs

#MASKA

#dečji festival

#video-snimci