U čast novog ugovora 🥂

Turniri koji su pre nešto više od dve decenije započeti u lokalnim igraonicama danas predstavljaju ozbiljan biznis koji nazivamo Esport. Mesta održavanja turnira su danas velelepne hale koje primaju više desetine hiljada ljudi. Međutim, to nije jedina stvar koja se značajno promenila u okviru Esporta. Nekada su igrači igrali isključivo iz hobija sa veoma simboličnom novčanom zaradom koja nikako nije bila dovoljna za život, dok danas profesionalni igrači zarađuju veoma velike svote novca. 

Međutim, osim velike količine novca igrači su počeli da dobijaju sve veću medijsku pažnju i slavu. Za to su naravno zaslužni brojni organizatori turnira, kao i medijske kuće koje omogućavaju da jedan turnir kao što je IEM ili DreamHack izađe iz okvira hale i bude dostupan celom svetu. U prošlosti su poznati igrači bili gosti brojnih emisija na nacionalnim frekvencijama, međutim ono što se sinoć dogodilo u Parizu je prevazišlo sva očekivanja. Naime, u čast produžetka saradnje između Vitality i ZywOo do 2024. godine ceo grad je bio preplavljen hologramima najboljeg igrača 2019. godine. Neke od građevina na kojima se hologram našao su Panteon, Trokadero kao i Trijumfalna kapija. 

IZVOR: TW / @hltvorg

Nakon potpisivanja novog ugovora u trajanju od 4 godine mladi igrač je u saopštenju za javnost izneo svoje oduševljenje:

Biti član Vitality-a je za mene nekako bio prirodan put. Ova godina je bila odlična kako za mene tako i za organizaciju, i dugujem veliku zahvalnost mojim saigračima koji su mi omogućili da se istaknem u ovolikoj meri. Veoma sama uzbuđen što ću i naredne 4 godine braniti boje Vitality-a!

Zaista, ukoliko pogledamo koliko je ZywOo uradio za organizaciju kao i celokupan francuski Counter Strike, smatramo da je i te kako zaslužio jedno ovakvo priznanje. 

Autor: redportal.rs

#pariz

#vitality

#zywoo