Novi astrološki ciklus, za novo astrološko doba

Na zimsku kratkodnevicu, 21. 12. 2020. godine, desiće se najvažniji astrološki aspekt, u ovoj, astrološki prebitnoj, godini, a možda i najvažniji aspekt u poslednjih 200 godina: Velika konjunkcija.

Jupiter i Saturn su dve najveće planete Sunčevog sistema. U astrologiji, grubo rečeno, Jupiter predstavlja simbol širenja i izobilja, dok Saturn predstavlja ograničenja i trpljenje. Svakih 20 godina ove dve planete se "sastaju" čineći konjunkciju, označavajući novi ciklus u svim sferama ljudskog delovanja. Ali ovi ciklusi su samo manji podciklusi većeg, 200-godišnjeg ciklusa, koji ove dve planete prave, jer se na 200 godina sastaju u drugom astrološkom elementu (podsetnik, ima 4 elementa: vatra, voda, zemlja, vazduh; svaki sa svojim, posebnim, osobinama i karakteristikama).

Ukoliko ste u prethodnoj godini osećali da vam ama baš ništa ne ide od ruke, da za sve morate da date 3 dinara, a dobijete 1 to je zato što su ove velike, moćne planete boravile u krutom, opreznom, sporom znaku Jarca, a celoj situaciji nije doprinosilo što su dobar deo perioda išle retrogradno. Jupiter, onaj koji daje i širi, bio je sputan jarčevskim asketizmom, a Saturn je bio nespreman da svoju disciplinu, izdržljivost, i odgovornost usmeri na nešto novo.

Foto: Pixabay.com

Međutim, 21. decembra 2020. Velika konjunkcija će se, konačno, desiti u novom znaku na tačno 0° Vodolije, označavajući početak novog vazdušnog ciklusa.

Za sve nas ovo je početak jednog sjajnog perioda da sve planove, ideje, zamisli, koje u prethodnih godinu dana prosto niste mogli, ili ste osećali da ne možete, ili ste se bojali da nećete uspeti u njima, ponovo pokrenete.

Jupiter biva oslobođen u Vodoliji, donoseći potrebu da se pomerimo iz svakodnevne rutine, daje nam nove ideje i vizije. A Saturn svoju jaku volju i odlučnost stavlja u znak koji želi da ide napred i da se menja. Ovih dana očekujte talas pozitivne energije, a sada, konačno, vam se i univerzum otvara, kako bi vam omogućio ostvarenje vaših želja.

Sada je vreme da se pokrenete.

Foto: Pixabay.com

Mnogo slušamo o dobu Vodolije i, premda je ono krenulo mnogo ranije (o čemu ćete čitati na našem portalu za koji dan), godina 2020. se, zaista, može smatrati jednom od istinski velikih početaka ovog višemilenijumskog procesa.

Autor: redportal.rs

##astrologija

##dobavodolije

##jupiter

##saturn

##velikakonjukcija