Veliki povratak miljenika delija u redove crveno-belih

Iako su mnogi očekivali da će prvo pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku biti na gorućoj poziciji levog beka, ili eventualno u sredini veznog reda, ipak se radi o poziciji krila.

Naime, Slavoljub Srnić, koji već 2 meseca trenira sa Zvezdinim prvotimcima, potpisaće kratkoročni ugovor sa Crvenom zvezdom.

View this post on Instagram

A post shared by Славољуб Срнић (@slavoljub_srnic14)

IZVOR: IG / @slavoljub_srnic14

Ovu odluku javnosti je saopštio sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela, koji je izjavi za Informer rekao da je dogovor sa Srnićem postignut i da se očekuje da sve bude spremno do ponedeljka, kada će ugovor biti potpisan.

- Tačno je, pričao sam sa Srnićem. On je bio deo Zvezdinog uspeha na početku. Znamo kakav je igrač i šta od njega možemo da očekujemo. Već neko vreme trenira sa nama. Hteli smo i ranije da potpišemo ugovor, ali je bilo birokratskih prepreka - rekao je Mrkela

Podsećamo, Srnić je u januaru 2019. godine napustio Crvenu zvezdu i otišao u španski Las Palmas za 500.000 evra. U Španiji je samo povremeno pokazivao svoje kvalitete i nije uspeo da se nametne kao standardni prvotimac, pa je odlučio da u oktobru ove godine raskine ugovor sa Las Palmasom. Od tada trenira sa Crvenom zvezdom u Beogradu i sada će kao slobodan igrač potpisati ugovor sa Zvezdom na 6 meseci, ili godinu dana.

U prethodnom mandatu u crveno-belom dresu postao je jedan od miljenika navijača velikom borbenošću i posvećenošću ekipi. Bio je koristan u mnogim okršajima protiv evropskih velikana, a posebno se pamte njegovi golovi Krasnodaru i Kelnu, koji su značajno pomogli da Crvena zvezda napravi ovu fantastičnu evropsku seriju koja traje već nekoliko sezona. Sa Zvezdom je osvojio 2 titule prvaka Srbije i izborio prvo proleće u Evropi nakon 25 godina.

Uz Crvenu zvezdu i Las Palmas, Srnić je igrao i za Čukarički, u kome je takođe bio jedan od nosilaca igre. Njegova brzina, pouzdanost i borbenost će svakako biti veliko pojačanje za srpskog predstavnika u Ligi Evrope u okršajima koji crveno-bele očekuju u nokaut fazi ovog takmičenja, počevši od dvomeča protiv Milana u februaru 2021. godine.

Autor: redportal.rs

#FK Crvena Zvezda

#Zvezde

#crvena zvezda

#deki stanković

#pojačanje

#srnić

#zvezda