Traži od nadležnih da se advokatica disciplinski kazni 🧐

Pevačica Severina Kojić prijavila je advokaticu Željku Pokupec Hrvatskoj advokatskoj komori, od koje traži da se protiv Željke sprovede postupak zbog navodno povrede zakona o advokaturi i navodnog kršenja advokatske etike.

Severina je prijavu dostavila HOK-u, čiji je potpredsednik potvrdio da su primili njenu prijavu. Severini je sporno to što je pre kao stranka Željki Pokupec, tadašnjoj županijskoj državnoj advokatici u Zagrebu, u sedištu ŽDO-a iznosile poverljive pojedinosti iz sudskih postupaka s Popovićem koje su vodili 2014. godine, a sada Željka Pokupec zastupa Milana Popovića, prenose tamošnji mediji.

Advokatica Pokupec je kao punomoćnica Milana Popovića preuzela krivični progon protiv Severine Vučković, nakon što je zagrebačko opštinsko tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu koju je protiv nje podneo Popović, zbog krivičnog dela nesprovođenja o zaštiti deteta.

Severina smatra kako Pokupec sada ima privilegovani položaj i da je trebalo da odbije Milana Popovića kad je tražio da ga zastupa, te traži da se advokatica disciplinski kazni.

Autor: redportal.rs

#Severina

#pevacica

#pink

#popovic