Čačani ponovo zajedno za svu decu!

U Čačku se već 9 godina realizuje velika humanitarna božićna akcija Neka se svako dete raduje Božiću. Idejni tvorac i osoba koja je pokrenula ovu akciju je Igor Jerinić u saradnji sa Kolom srpskih sestara - Čačak. Jerinić je svoj san da za Božić, kada je svaka porodica na okupu, ne sme biti porodica koje sede za praznom trpezom. Realizaciji ove akcije pridružili su se i udruženje Vesela družina i Red zmaja žena Srbije - Svod.

Akcija je počela 10. decembra i traje do 5. januara 2021.

- Cilj akcije je da se za siromašnu decu obezbede božićni paketići sa hranom slatkišima i igračkama, a za porodice koje su u stanju socijalne potrebe, višečlane porodice i pojedinim penzionerima koji imaju male penzije obezbede paketi hrane i sredstava za higijenu. Namera nam je da na ovaj veliki hrišćanski praznik ne bude porodica koje sede za praznom trpezom. Već 9. godinu se okupljamo sa ciljem da našim sugrađanima koji se nalaze u teškoj ekonomskoj situaciji pomognemo i ulepšamo praznike - kažu organizatori.

Cilj ove akcije je da kroz masovnu solidarnost prikupi što veću količinu donacija, dok visinu i vrstu poklona određuju sami donatori. Akciju podržavaju građani, ali i veliki broj čačanskih preduzetnika i kompanija.

IZVOR: YT / Televizija Telemark

Autor: redportal.rs

#Božić

#Kolo srpskih sestara

#deca

#humanitarna pomoć

#Čačak