Ukradenu robu je žrtva prepoznala.

Posle skoro godinu dana istrage, uhapšeno je četvoro bandita koji su 28. maja prošle godine u Tore Pelisu opljačkali 33-godišnjeg biznismena koji je na tiketu „ogrebi i pobedi“ osvojio pet miliona evra. To su Rumunka, Rumunka i dva Moldavca, piše torinsko izdanje dnevnika Korijere dela sera.

Karabinjeri su uhapsili Konstantina, 48-godišnjeg vozača iz Moldavije, koji se krio u iznajmljenoj kući. Tamo su istražitelji pronašli 27 antičkih novčića, razni nakit, 5.650 evra u gotovini i 12 zlatnih poluga teških manje od pola kilograma.

Ukradenu robu je žrtva prepoznala, a naknadno istraživanje je omogućilo identifikaciju ostala tri počinioca, koji su sada u pritvoru. Reč je o 38-godišnjoj državljanki Rumunije, za koju se veruje da je mozak operacije, 30-godišnjoj Rumunki i još jednom državljaninu Moldavije, starom 34 godine, koji živi u Padovi.

Neki su pred istražiteljima odlučili da se brane ćutanjem, drugi su negirali optužbe, a neki su pričali priče koje su smatrane neverovatnim.

- Pustite nas unutra, znamo šta da tražimo", vikali su. Razbojnici su ih gurnuli na zemlju, a zatim ih zaključali u orman. Ukrali su zlatne poluge, nakit, satove, gotovinu, neke olovke, mačetu i flašu Dom Perinjona. Rumun je bio "osmatrač", dok su saučesnici opljačkali Italijanovu vilu.

Autor: Telegraf.rs