Pozvao pristalice na protest...

Kako prenosi portal Mondo, bivši predsednik Donald Tramp je rekao da očekuje da će tokom sledeće nedelje biti uhapšen i pozvao je pristalice na proteste. Tramp nije objasnio šta je razlog za hapšenje, dok mediji pišu da bi njegove tvrdnje mogle da imaju veze sa istragom u Njujorku oko nezakonite isplate novca porno zvezdi Stormi Danijels tokom predsedničke kampanje 2016. godine. Kako je objavio na društvenoj mreži Istina:

Nezakonito curenje informacija iz kancelarije korumpiranog i politički opredeljenog okružnog tužioca na Menhetnu... ukazuje na to da će, s obzirom da se nijedan zločin ne može dokazati... Daleko najznačajniji republikanski kandidat i bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, biće uhapšen u utorak sledeće nedelje.

Iz kancelarije okružnog tužioca odbili su da komentarišu Trampove tvrdnje. Ako Tramp bude optužen, bio bi to prvi krivični postupak protiv bivšeg predsednika SAD. Imalo bi i ozbiljne posledice na njegovu kampanju da postane republikanski kandidat za predsednika na predsedničkim izborima 2024. godine.

Ranije ove godine, bivši američki predsednik pozvao je pristalice na proteste ako bude optužen u bilo kojoj od mnogih krivičnih istraga koje se protiv njega vode u Njujorku, Džordžiji, ali i i istrage federalnih vlasti.

On se sumnjiči za nezakonito trošenje novca iz kampanje, mešanje u izbore, pokušaje da se poništi njegov poraz na predsedničkim izborima 2020. i čuvanje strogo poverljivih vladinih dokumenata u kući na Floridi nakon što je prestao da bude predsednik.

Autor: Mondo.rs