Liverpul i Totenhem prodali, Arsenal mora da napravi veliku čistku

Sledeće kolo počinje već sutra od 19.00, pa se ovo završilo već u nedelju. Jedini favoriti koji su pobedili su Sautempton i Lester, dok su Liverpul, Totenhem i Arsenal prodali, ako za Arsenal uopšte može da se kaže da su favoriti protiv bilo koga.

Kolo su otvorili Vulfsi i Aston Vila. Bilo je čak 9 žutih i 2 crvena kartona. Konačan rezultat (0:1) postavljen je u 4. minutu nadoknade. El Gazi je sa bele tačke rešio utakmicu, dok se asistencija piše Mekginu.

Njuka i Vest Brom su odigrali jako zanimljivu utakmicu (2:1). Almiron je na asistenciju Žoelintona postigao 2. najbrži gol u istoriji Njukasla, bar kada je Premijer liga u pitanju. Izjednačio je Furlong na asistenciju Filipsa, a Gejl je u 82. minutu doneo pobedu "svrakama" na asistenciju Marfija. Mančesterski derbi je bio prava uspavanka. Zacementiranih 0:0 i bodovi za odbrane obe ekipe. Na celom meču su napravljene 2 izmene.

Čelsi je izgubio korak. U jednom od derbija kola, Everton ih je pobedio na Gudisonu rezulatom 1:0. Gol je dao Sigurdson iz penala i to na asistenciju najboljeg strelca lige, Kalverta-Luina.

Sautempton smo najavili kao najvećeg favorita ovog kola i tu ulogu su opravdali ubedljivom pobedom protiv Šefilda (3:0). Golove su dali Če Adams, Armstrong i Redmond, a asistirali su Bednarek, Ings i Romeu. "Sveci" su 2 boda daleko od vrha tabele, a zanimljivo je da nijedna ekipa nema više igrača u najboljih 20 Fantazija do ovog dela sezone.

IZVOR: TW / @OfficialFPL

Kristal Palas je izvukao 1:1 protiv Totenhema. Guaita je apsolutni heroj Kristal Palasa i najbolji igrač kola. Odbrane kakve je pravio ovaj čovek će se prepričavati u vremenu ispred nas. Verovatno najbolja utakmica nekog golmana u poslednjih nekoliko godina. Čini se da je najlakši šut mogao da skine Kejnu, koji je ipak dao gol na asistenciju Sona. Kejn je učestvovao u više od 75% golova Totenhema ove sezone i ima nestvarnih 9 golova i 10 asistencija na 13 utakmica. Ebereči Eze je asistirao Šlupu i niko nema više asistencija od njega u poslednjih 5 utakmica.

IZVOR: TW / @goal

Dok je Kristal Palas izvukao 1:1 sa Totenhemom, Liverpul je izvukao 1:1 sa Fulamom. Kakav karakter Fulam pokazuje u poslednjih nekoliko utakmica, čini se da je opstanak u Premijer ligi realan. Bobi Rid je na asistenciju Lukmana dao gol za 1:0, dok je konačan rezulat postavio Salah sa bele tačke. Asistencija se piše Vajnaldumu. Od Žote se oprostite bar na mesec i po dana, nova povreda i udarac za Liverpul.

Došlo je vreme da Arteta pakuje kofere. Povremeni dobri rezultati su bili varka, a Arsenal ovakav katastrofalan početak sezone nije imao u poslednjih 40 godina. Izgubili su od Barnlija 0:1 na Emirejtsu, a Džaka je pokazao zašto veze nema sa ozbiljnim fudbalom. Dobio je direktan crveni karton zbog udarca i to pri naletu Arsenala. Poup je junak utakmice sa sjajnih 11 bodova. Nijedan golman nije pokupio toliko bonus poena ove sezone kao on. Obamejang ne liči na sebe, pa je počeo da gađa i svoju mrežu. Njegovim autogolom je postavljen konačan rezultat (0:1). Od dolaska Artete u Arsenal, ova ekipa je dobila ubedljivo najviše crvenih kartona (6), dok sledeći iza njih ima duplo manje.

Na kraju silni Lester je pobedio protiv Brajtona rezultatom 3:0. Medison 2 gola i Vardi 1. Pored gola, Vardi je napravio i 2 asistencije, a jednu je zabeležio i sjajni klinac Džejms Džastin. Lester je na samo bod od Totenhema i Liverpula.

Pratite nas, uskoro ide i najava sledećeg kola.

Autor: redportal.rs

#FPL

#Fantasy

#Fantasy Premier League

#Fantazi