Selektor okupio reprezentaciju i obratio se novinarima

kako prenosi portal Mondo, Srbija traži jednu pobedu u dva meča tokom februarskog FIBA prozora za plasman na Svetsko prvenstvo. Igra protiv Grčke u gostima (24. februara), pa kod kuće protiv Velike Britanije (27. februar) i traži put na Mundobasket. Selektor Svetislav Pešić objavio je širi spisak, ali je odmah jasno bilo da na njemu neće biti veliki broj igrača.

Razlog su evroligaške utakmice, na redu je završnica takmičenja, tako da klubovi nisu bili voljni da puste najbolje igrače u nacionalni tim, pre svega kada je prva utakmica u pitanju. Orlovi su se okupili u Beogradu, a Pešić je razgovarao sa srpskim novinarima o onome što sledi i potvrdio da su Dejan Davidovac i Nikola Milutinov na raspolaganju samo za prvu utakmicu nakon čega se vraćaju u Moskvu. I da je od igrača iz Evrolige samo Ognjen Jaramaz dobio dozvolu da se pridruži timu.

Očekuje nas teška utakmica protiv motivisanog tima koji dugo već igra zajedno. To su sve izvanredni igrači, ne za NBA i Evroligu... Nemamo mnogo vremena da se spremimo, ali to je to. I to je izazov da izvučemo najviše što je moguće, a to je da damo maksimum i uzmemo sudbinu u svoje ruke, pa ćemo da vidimo šta će se desiti.

Selektor je potvrdio da niko od okupljenih igrača nije povređen i da su svi u konkurenciji za predstojeće mečeve, a od njih očekuje da pokažu dobru energiju. Rekao da je i dalje neizvesno da li će (i koji) košarkaši Crvene zvezde i Partizana igrati za reprezentaciju, pošto se situacija menja iz dana u dan.

Hoćemo da damo maksimum i vidimo da li je moguće da pobedimo. Grci već dugo igraju sa ovom ekipom i nema tu nikakvih novosti, agresivni su, jaki, žele da pobede Srbiju, to je neka vrsta dodatnog trofeja za nih. Što se razgovora sa Zvezdom i Partizanom tiče, šumovi uvek postoje. Obavili smo drugarski razgovor. I jedni i drugi imaju važne mečeve u Evroligi. U novembru je situacija bila drugačija, sada se i jedni i drugi bore za plej-of i znamo svi koliko je to važno. Hoćemo li imati još neke igrače za drugi meč, ne znam, videćemo, da prvo odigramo prvi meč. Igračima sam na sastanku rekao da mi imamo sudbinu u svojim rukama. Da se bavimo sobom i svojom igrom. Nema tu mnogo vremena za analizu i pripremu kao u klupskoj košarci. Da probamo da realizujemo te zadatke, teško je iz ove perspektive reći da li će to doneti pobedu. Videćemo kad dođemo tamo.

Autor: Mondo.rs