Nikad iskrenije o vlasti i opoziciji

Naša slavna glumica Mirjana Karanović u intervjuu za jedan magazin je izjavila da ne želi da učestvuje u političkim bitkama. Mirjana je već duže vreme aktivna u društvenom aktivizmu.

- Uvek sam mislila kada si nezadovoljan time gde i kako živiš, da nije fer da misliš da to treba neko drugi da reši. Uvek sam mislila da čovek treba svojim ličnim primerom da utiče na druge. Uvek su me nervirali kritičari koji samo sede i kritikuju. Izađi, izjasni se. Stani na crtu! Što to mora uvek neko drugi da uradi - rekla je glumica.

Ona je dodala da njeni lični angažman ima uticaj, da to što ona kao umetnik radi, gleda celo gledalište, ljudi koji dolaze u pozorište.

- I to jeste za mene ceo svet, ali je prilično otrežnjujuće kada shvatis da postoji svet van pozorišta koji misle drugačije. Ono zbog čega sada ne želim da učestvujem u ovim političkim bitkama, ja ne mogu više, ne postoji ta vrsta interesovanja. Shvatila sam da moj uticaj na ljude treba da bude ono čime se ja bavim. Napunila sam neke godine i ne mogu da gubim vreme na neke političke rasprave i borbe, iako to mene i dalje prati. Ako me nešto danas zanima u društvenom angažmanu, to su marginalizovane grupe, nasilje nad ženama, hendikepirani, drugačiji... Kako da se uklope u društvo iako je otpor prema njima - rekla je Mirjana.

Foto: Instagram.com/mirjanakaranovic

Glumica je rekla da više ne želi da iznosi mišljenje o vlasti i opoziciji.

- Oni su takvi kakvi su. I svi znamo kakvi su - rekla je ukratko glumica.

Ona je dodala da želi da se menja tokom celog života, da do kraja života napreduje i da uvek proširuje svoj duhovni prostor i granice.

Autor: redportal.rs

#glimica

#mirjanakaranovic

#pink

#pozoriste